20:02 02.06.2020

Єрмак заявив раднику Меркель, що Україна наполягає на якнайшвидшому виконанні паризьких домовленостей "нормандської четвірки"

1 хв читати
Єрмак заявив раднику Меркель, що Україна наполягає на якнайшвидшому виконанні паризьких домовленостей "нормандської четвірки"

Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак на зустрічі із зовнішньополітичним радником канцлера ФРН Яном Гекером в Берліні заявив, що Україна продовжує наполягати на якнайшвидшому виконанні домовленостей грудневого саміту "нормандської четвірки" в Парижі для розблокування можливості проведення наступного саміту лідерів держав в Берліні.

Як повідомляє прес-служба Офісу президента, у зустрічі з Гекером також взяли участь заступник голови Офісу президента Ігор Жовква, радник президента України Руслан Демченко, віце-прем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та міністр оборони Андрій Таран.

Єрмак вважає, що два раунди взаємного звільнення утримуваних осіб за погодженою формулою "всіх визначених на всіх визначених", успішно проведених після Паризького саміту лідерів держав нормандського формату, це позитивні приклади того, як їх домовленості можуть реалізовуватися.

Але, за його словами, для розблокування подальших взаємних звільнень представники Міжнародного комітету Червоного Хреста повинні отримати доступ до осіб, незаконно утримуваних в ОРДЛО, а також у Криму і Російській Федерації.

Крім того, Єрмак зазначив важливість припинення обстрілів як базової умови для просування мирного процесу.

Співрозмовники обговорили також співробітництво України з Європейським союзом. Українська сторона розраховує на підтримку з боку Німеччини євроінтеграційних прагнень України під час майбутнього головування ФРН в Раді ЄС з 1 липня.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА