14:32 03.06.2020

Зеленський створив Раду з розвитку вищої освіти, Кабмін має до 1 листопада затвердити стратегію розвитку вищої освіти на 10 років

2 хв читати
Зеленський створив Раду з розвитку вищої освіти, Кабмін має до 1 листопада затвердити стратегію розвитку вищої освіти на 10 років

Президент України Володимир Зеленський за результатами зустрічі з керівниками провідних вишів країни, яка відбулася 2 червня, підписав указ про створення Ради з питань розвитку вищої освіти в Україні.

"Її завданнями, серед іншого, будуть удосконалення якості та змісту вищої освіти в Україні, підготовка пропозицій для вдосконалення законодавства в цій галузі, зокрема щодо фінансової автономії вищих навчальних закладів, механізму залучення приватних інвестицій та розвитку державно-приватного партнерства", - зазначив глава держави, коментуючи підписання указу, повідомляє прес-служба президента.

Згідно з указом, Кабінет Міністрів України має розробити і затвердити до 1 листопада 2020 року стратегію розвитку вищої освіти на 2021-2031 роки.

"Ми повинні сформувати чіткі цілі та готувати конкурентоспроможних фахівців - відповідно до потреб української економіки, визначити, якими професіями ринок перенасичений, а які, навпаки, будуть гостро затребувані в майбутньому", - зазначив президент.

Також до 1 грудня цього року Кабмін має затвердити державну програму відновлення та розвитку мережі гуртожитків для проживання студентів.

"Студентські гуртожитки мають бути сучасними, комфортними, а головне - в достатній кількості для потреб іногородніх студентів", - наголосив Зеленський.

Крім того, уряд та Інститут стратегічних досліджень спільно із Національною академією педагогічних наук України до 1 вересня 2020 року мають розробити та затвердити державну програму розвитку науково-дослідної інфраструктури в Україні та план заходів щодо популяризації природних наук і математики.

"Україна - це земля винахідників та першовідкривачів, визнаних усім світом. У нас повинні з'явитися нові Сікорські, Корольови та Вернадські. Для цього маємо розвивати наукову діяльність у вишах, розвивати науково-дослідну інфраструктуру, зокрема галузеві лабораторії. Не може бути успішною країна, яка пропонує науковцю тільки стілець, аркуш паперу й ручку. Це треба змінювати", - переконаний президент.

Також до 1 вересня поточного року уряд має розробити план заходів щодо популяризації можливостей здобуття вищої освіти в Україні для іноземних студентів. "Це дасть і важливі для економіки надходження, і сприятиме встановленню міцних міждержавних зв'язків", - вважає Зеленський.

"Хочу наголосити, що ми не зосереджені лише на вищій освіті. Найближчим часом ми проведемо зустрічі з представниками дошкільної, середньої та професійно-технічної освіти й разом визначимо шляхи розвитку та вдосконалення цих рівнів", - зазначив також Зеленський.

Згідно з указом, керівник Офісу президента України має у двотижневий термін подати проект положення про Раду з питань розвитку вищої освіти в Україні та пропозиції щодо її персонального складу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА