13:12 04.07.2020

Зеленський: представники банківської сфери запропонували кандидатури на посаду глави НБУ, ми їх вивчаємо

2 хв читати
Зеленський: представники банківської сфери запропонували кандидатури на посаду глави НБУ, ми їх вивчаємо

Президент України Володимир Зеленський зазначив, що різні представники банківського сектору запропонували йому кандидатури на посаду глави Національного банку України, і їх зараз вивчають.

"Щодо кандидатури на голову Національного банку України, я провів три великі дискусійні зустрічі. В рамках професійного діалогу я зустрівся з усіма главами державних банків України, щоб отримати від них і кандидатури, і їхнє особисте враження від усієї цієї ситуації. Всі вони досить спокійно сприймають звільнення голови Національного Банку. Усі не бачать будь-яких ризиків. Нам багато разів говорили, що долар буде завтра по 100. Все це якась фантастика", – сказав він на брифінгу в суботу в місті Южне Одеської області.

Зеленський зазначив, що зустрівся з усіма заступниками з діючого складу правління Національного банку і отримав від них рекомендації, зустрівся майже з усіма представниками комерційних банків України.

"Усі три списки, які мені запропонували ці, скажімо так, три окремих "столи" банківського сектору, ми вивчаємо. Вивчаємо і через правоохоронні органи, щоб знати, що це за люди. Про їх професійний рівень я вже отримав інформацію від банкірів. У нас є час, будуть зустрічі з лідерами зі списку запропонованих на голову Національного банку України. Я не бачу жодних проблем", – зазначив він.

Як повідомлялося, ввечері 1 липня стало відомо, що глава НБУ Смолій подав президенту заяву про відставку і пояснив це систематичним політичним тиском, здійснюваним на НБУ протягом тривалого часу. "Своєю відставкою я хочу застерегти від подальших спроб підірвати інституційні основи центрального банку в Україні", – заявив Смолій.

Зеленський 2 липня прийняв його відставку і передав на розгляд Верховної Ради проект постанови про звільнення Смолія з посади голови НБУ, а парламентський Комітет з питань фінансів, податкової та митної політики підтримав цю постанову.

Верховна Рада 3 липня підтримала постанову про відставку голови Національного банку України (НБУ) Якова Смолія.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чутки про комунальний колапс у Києві – фейк

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА