17:35 07.07.2020

У Зеленського президентський рейтинг 36,6%, у Порошенка - 20,9%, в другому турі 65,4% і 34,6% відповідно - соцопитування SOCIS

2 хв читати
У Зеленського президентський рейтинг 36,6%, у Порошенка - 20,9%, в другому турі 65,4% і 34,6% відповідно - соцопитування SOCIS

Якби вибори президента України відбулися найближчим часом, то за нинішнього главу держави Володимира Зеленського проголосували б 36,6% тих, хто визначився і має намір прийти на вибори, а за п'ятого президента, лідера партії "Європейська солідарність" Петра Порошенка - 20,9%, свідчать результати соціологічного дослідження центру SOCIS "Соціально-політична ситуація в Україні", проведеного 24-30 червня 2020 року.

При цьому 16% респондентів підтримали би співголову парламентської фракції "Опозиційна платформа - За життя" Юрія Бойка, по 6,9% - лідера партії "Сила і честь" Ігоря Смешка та лідера Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина" Юлію Тимошенко, 3,1% - радника голови правління НАК "Нафтогаз України" Олену Зеркаль, 2,8% - лідера Радикальної партії Олега Ляшка, 2,2% - режисера Олега Сенцова. 11,3% із загальної кількості опитаних не брали б участі в голосуванні, а 18,8% не змогли відповісти.

Порівняння з результатами аналогічних досліджень у попередні три місяці свідчить, що рейтинг Зеленського знижується, починаючи з березня, коли за нього були готові проголосувати 40,4% від загальної кількості респондентів. У квітні він становив 31,3%, у травні - 30,4%; у червні - 25,6%. Рейтинг Порошенка після зниження у квітні, коли за нього були готові проголосувати 10,2% від загальної кількості респондентів, навпаки, зростає: у травні він був 11,2%, у червні - 14,7%. Також демонструє стабільне зростання рейтинг Бойка - з 8,8% від загальної кількості респондентів у березні до 11,2% у червні. Рейтинг Тимошенко після зростання у квітні до 6,4% знижується і сягнув 4,9% від загальної кількості респондентів у червні.

У разі проведення другого туру президентських виборів за участю Зеленського та Порошенка за нинішнього главу держави проголосували б 65,4% тих, хто визначився і має намір прийти на вибори. При цьому за лідера "Євросолідарності" проголосували б 34,6%. 19,9% із загальної кількості опитаних не брали б участі у голосуванні, 13% не змогли відповісти.

Рейтинг Зеленського в другому турі демонструє зниження з квітня, коли він становив 53,2% від загальної кількості опитаних, до 43,9% у червні, а рейтинг Порошенка після зниження з 19,4% в квітні до 18,3% у травні, відповідно, зріс до 23,3%.

Під час дослідження методом CATI (телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера, computer-assisted telephone interviews) було опитано 2 тисячі дорослих респондентів з усіх регіонів, окрім окупованих, репрезентативно за статтю, віком і місцем проживання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Китай схвалює ідею мирної конференції для врегулювання "української кризи" за участю Росії та України - Сі Цзіньпін

Поділ допомоги Україні та Ізраїлю свідчить про те, що "це чиста політика і питання виборів" - Зеленський

Дуда: Зернова проблема - питання політичне, його має вирішити Брюссель

НАТО засуджує атаку Ірану на Ізраїль і закликає до стримування

Генсек ООН закликав до стриманості та деескалації на Близькому Сході після удару по Ізраїлю

Саме такі гарантії безпеки потрібні Україні - Порошенко про дії союзників Ізраїлю

ЄС підтвердив прихильність деескалації на Близькому Сході

Порошенко передав FPV-дрони "Пегас" та ремонтну майстерню бійцям штурмового батальйону "Да Вінчі"

Порошенко везе на східний фронт чергові 2 тисячі дронів

Зеленський: Червень - це час, коли буде правильно фактично розпочати переговори про вступ України до Євросоюзу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА