17:40 07.07.2020

До ВР проходять п'ять партій: "Слуга народу", "Євросолідарність", "ОПЗЖ", "Батьківщина" та "Сила і честь" - соцопитування SOCIS

2 хв читати
До ВР проходять п'ять партій: "Слуга народу", "Євросолідарність", "ОПЗЖ", "Батьківщина" та "Сила і честь" - соцопитування SOCIS

П'ять політичних партій подолали би прохідний п'ятивідсотковий бар'єр, якби вибори до Верховної Ради відбулися найближчим часом, свідчать результати соціологічного дослідження центру SOCIS "Соціально-політична ситуація в Україні", проведеного 24-30 червня 2020 року.

Зокрема, партію "Слуга народу" готові підтримати 26,6% тих, хто має намір голосувати та визначився з вибором, партію "Європейська солідарність" - 21,3%, партію "Опозиційна платформа - За життя" ("ОПЗЖ") - 18,6%, Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" - 7,3%, партію "Сила і честь" - 5%. 11,3% із загальної кількості опитаних не брали б участі в голосуванні, а 22,7% не змогли відповісти.

Вище 3% рейтинг у Партії Шарія (3,9% з тих, хто визначився), по 3,3% - у партій "Голос" і Радикальної партії Олега Ляшка. Партію зелених готові підтримати 2,1% тих, хто визначиіся з вибором, Всеукраїнське об'єднання "Свобода" - 1,7%, партію "Громадянська позиція" - 1,6%, партію "Українська стратегія Гройсмана" - 1,5%, "Опозиційний блок" - 1,1%, інші політсили - менше ніж 1% кожну.

Порівняння з результатами аналогічних соцопитувань у попередні місяці демонструє зниження рейтингу партії "Слуга народу" (з 44% від загальної кількості респондентів у жовтні 2019 року до 25% у травні 2020 року та 17,5% у червні) та зростання рейтингу партій "Європейська солідарність" (з 8,7% в жовтні до 11,4% в травні та 14,1% в червні) та "ОПЗЖ" (з 8,4 в жовтні до 12% в травні та 12,3% в червні). Рейтинг "Батьківщини" знижується з березня поточного року (з 7% до 4,9% в червні), рейтинг "Голосу" після незначного зростання на початку року також продемонстрував зниження в останній місяць.

Повністю підтримують ідею дострокових парламентських виборів 19,2% опитаних, швидше підтримують - 19,9%, швидше не підтримують - 16,3%, безперечно не підтримують - 32%. Не змогли відповісти на це запитання 12,7%.

Під час дослідження методом CATI (телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера, computer-assisted telephone interviews) було опитано 2 тисячі дорослих респондентів з усіх регіонів, окрім окупованих, репрезентативно за статтю, віком і місцем проживання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА