Політика

До кінця року треба зробити нормальні умови кредитування для бізнесу, в НБУ дуже жорстка монетарна політика - Зеленський

Президент України Володимир Зеленський наголошує, що до кінця року в країні має бути вирішене питання з більш спрощеними процедурами отримання бізнесом кредитів.

"Є дві речі, пов'язані з банківською культурою і банківськими програмами. Нам складно, повірте. Ми близько року з цим боремося, розмовляли з Національним банком дуже серйозно, щоб була знижена облікова ставка, щоб у людей з'явилася можливість брати кредит. Тому крім програми "5-7-9%", яку ми наразі наповнюємо, там ще є портфельне кредитування, яке з'явиться у Верховній Раді у вигляді законопроекту. Тобто, наше головне завдання - зробити до кінця року нормальні умови щодо кредитування", - сказав він на зустрічі з представниками бізнесу Волинської області в четвер.

Зеленський вважає, що "є зарегульованість процесів", і, на його думку, в Національного банку України дуже жорстка монетарна політика.

"Але це моє враження. Ми говорили і з державними банками, щоб надати можливість і була більш спрощена процедура отримання цих кредитів, за нормальними умовами, до 10%. Я думаю, що 5-7% - це нормальна умови, коли людина не виїжджатиме (з України - ІФ), а матиме можливість, якщо вона хоче, працювати (в Україні - ІФ)", - зазначив він.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ