Політика

Оприлюднені "розмови" Порошенка з Путіним і Байденом - грубо змонтований фейк, заявляють у "Євросолідарності"

Упродовж 6 років фейки є одним із постійних інструментів російської гібридної війни проти України, так само як і проти особисто п'ятого президента країни, лідера партії "Європейська солідарність" Петра Порошенка, й оприлюднені нардепом Андрієм Деркачем раніше нібито "розмови" з президентом РФ Володимиром Путіним і тодішнім віце-президентом США Джо Байденом також є сфальсифікованими, заявляють у "Євросолідарності".

"Розмова" з Путіним, оприлюднена випускником Вищої школи КДБ, - з цієї ж серії. Це такий само грубо змонтований, ретельно скомпільований фальсифікат, як і нібито бесіди з Байденом", - ідеться в заяві політсили, оприлюдненій у четвер.

У партії наголосили, що про те, як насправді відбувалися переговори Порошенка з Путіним, розповів один з очевидців, тодішній президент Франції Франсуа Олланд: "Тримався дуже гідно і твердо обстоював свої позиції". За спогадами президента Франції, "багато разів Порошенко й Путін підвищували голос один на одного", Порошенко "залишався непохитним щодо суверенітету своєї країни".

"Фейкова розмова з Путіним, утім, не головне на сьогоднішній прес-конференції Деркача і (екс-прокурора Костянтина - ІФ) Кулика. Вони - учасники кремлівського плану з обілювання Путіна, зняття з Росії відповідальності за агресію і перекладення її на Україну. Саме це криється в заклику Кулика до громадян подавати позов не проти Путіна, а проти Порошенка. Слова Кулика красномовно корелюють із вчорашньою заявою генерального прокурора Венедіктової про те, що нібито громадяни масово звертаються із заявами на Порошенка", - йдеться в заяві.

У "Євросолідарності" додають, що юристи, котрі обслуговують "п'яту колону" в Україні, впродовж останнього тижня обдзвонюють вимушених переселенців і пропонують їм підписувати позови проти Порошенка, який нібито винен у втраті ними майна.

"І прес-конференція Деркача-Кулика, і заяви Венедіктової, і провокація зазначених позовів - частина спецоперації московської агентури з нав'язування російської ідеологеми про нібито громадянський конфлікт в Україні й відповідальність за неї української влади в особі Петра Порошенка. Це помста Кремля за те, що Порошенко як президент і верховний головнокомандувач не дозволив Путіну реалізувати в Україні жодної стратегічної мети Кремля", - заявляють у політсилі.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ