Політика

Лісову пожежу на Луганщині вдалося локалізувати, загрози поширення вогню немає

У Новоайдарському районі Луганської області станом на 17:40 9 липня вдалося локалізувати займання сухої трави та лісового масиву, повідомляє Державна служба України з надзвичайних ситуацій.

"Наразі залишаються три осередки тління. Загрози поширення вогню немає", - йдеться в повідомленні.

До гасіння залучені 1 494 людини та 293 одиниці техніки, із них від ДСНС 736 чоловік особового складу та 146 одиниць техніки, зокрема два літаки АН-32П.

На місці пожежі розгорнуто оперативний штаб, пункт життєзабезпечення, працює оперативна група ДСНС.

Як повідомлялося, 6 липня об 11:42 поблизу сіл Осколонівка та Капітанове Новоайдарського району Луганської області виникла пожежа.

Унаслідок сильного вітру (до 25 м/с) і високої температури повітря (+38 °С) виникли нові осередки, які поширилися з лісу на житловий сектор Смолянинового та садовий кооператив "Вовче озеро". Орієнтовна площа пожежі становить 5 тис. га.

Загалом вогонь знищив 24 і пошкодив 35 житлових будинків, надано допомогу 43 потерпілим. До лікарень Сєвєродонецька госпіталізовано сімох людей, Новоайдара - сімох осіб. П'ять людей загинули.

Правоохоронці розглядають три основні версії займання в лісах Новоайдарського району Луганської області: вплив аномально високої температури повітря та погодних умов, необережне поводження з вогнем сторонньою особою, умисний підпал з хуліганських чи інших мотивів.

За фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що спричинило загибель людей, майнову шкоду в особливо великому розмірі або інші тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ