12:07 11.07.2020

Трамп заявив, що не хоче виводити США із НАТО, але вимагає від партнерів справедливих витрат на оборону

2 хв читати
Трамп заявив, що не хоче виводити США із НАТО, але вимагає від партнерів справедливих витрат на оборону

Президент США Дональд Трамп в інтерв'ю виданню The Washington Post заявив, що не хоче, щоб Сполучені Штати виходили з НАТО, але йому важливо, щоб партнери по альянсу витрачали на оборону щонайменше 2% від ВВП.

"Ні, я не хочу виходити (з НАТО – ІФ). Але я хочу, щоб вони (партнери – ІФ) чесно платили свою частку", – заявив Трамп, відповідаючи на запитання оглядача газети, чи хотів би він вивести США з Північноатлантичного альянсу.

У розмові з The Washington Post він наголосив, що, на його думку, навіть внески в 2% від ВВП на оборону, яких він домагається від усіх членів НАТО, – це мало. Він зазначив, що, завдяки його зусиллям, вісім країн НАТО зараз виконують свої фінансові зобов'язання щодо внесків на оборону.

"І, до речі, 2% – це теж занадто мало. Були й такі, хто взагалі майже нічого не платив, а зараз вони платять. Вони мені задавали велике запитання: "чи пішов би я (з Альянсу – ІФ), якби...", і я відповів:"Так, пішов би". Якби я їм дав не таку відповідь, вони б і не збиралися платити", – зазначив він.

Трамп у червні пообіцяв, що не заспокоїться, доки не доб'ється від усіх країн НАТО достатніх витрат на оборону. "Я не буду задоволений доти, доки всі не будуть достатньо платити", – сказав він на прес-конференції в Білому домі.

За словами Трампа, зараз, крім США свої фінансові зобов'язання, стосовно оборони, повністю виконують тільки вісім країн НАТО. Зокрема, президент вкотре розкритикував ФРН, яка ще далека від мети, що стоїть перед усіма членами Альянсу: витрачати на оборону не менше за 2% від ВВП.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА