Політика

Представництво ЄС закликало Верховну Раду ухвалити законопроект "Про медіа" у першому читанні на поточній парламентській сесії

Представництво ЄС в Україні закликало Верховну Раду ухвалити законопроект "Про медіа" у першому читанні протягом поточної парламентської сесії, що дасть змогу продовжити його подальше обговорення та доопрацювання із залученням усіх зацікавлених сторін.

"Законопроект "Про медіа" є важливим кроком для приведення українського медійного законодавства у відповідність до правил ЄС. Ми приєднуємося до закликів інших дипломатичних представництв щодо ухвалення цього законопроекту в першому читанні протягом поточної парламентської сесії. Це дасть змогу продовжити його подальше обговорення і доопрацювання із залученням всіх зацікавлених сторін", – йдеться в повідомленні Представництва ЄС в Україні в Facebook.

Як повідомлялося, 1 липня Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформполітики повідомив, що рекомендуватиме парламенту прийняти за основу в першому читанні законопроект про медіа.

Пізніше, голова Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв заявив, що законопроект про медіа не передбачає жорсткого контролю за діяльністю онлайн-медіа.

Поточна сесія Верховної Ради закінчиться 17 липня.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ