Політика

Кандидат у віце-прем'єри Уруський: бенефіціар "Прогрестеху-Україна" в 2014 році залишив РФ і має посвідку на проживання в Україні

Кандидат на посаду віце-прем'єр-міністра, міністра з питань стратегічних галузей промисловості України, директор інжинірингової компанії "Прогресстех-Україна" Олег Уруський заявляє, що офіційний кінцевий бенефіціар цієї компанії Володимир Кульчицький ще в 2014 році залишив РФ через незгоду з політикою російської влади і має посвідку на проживання в Україні.

"Бенефіціаром групи компаній "Прогрестех" справді є Володимир Кульчицький, а от штаб-квартира розташована в Х'юстоні, а не в Москві. В Україні ж діє компанія "Прогрестех-Україна". А Володимир Кульчицький – колишній військовий Радянської Армії. У російській армії він не служив, а звільнився до розпаду Радянського Союзу і зайнявся бізнесом. Він створив групу компаній "Прогрестех" в Америці", – розповів Уруський в інтерв'ю виданню "ZN.UA", опублікованому в неділю.

"Так, він є громадянином РФ, але має посвідку на проживання в Україні, а в 2014 році, після Революції Гідності, він виїхав з Росії для проживання в Україні. Це було зроблено принципово, через незгоду з Путіним у підходах і позиціях", – додав кандидат у віце-прем'єри

При цьому він наголосив, що батько Кульчицького родом із Житомирської області.

За словами кандидата у віце-прем'єри, російське громадянство Кульчицького не було проблемою під час зустрічі Уруського з президентом України Володимиром Зеленським з приводу його можливого призначення на посаду. "Для президента це не стало проблемою, тому що він має точну і повну інформацію про компанію, де я працював", – зазначив він.

Уруський розповів, що у компанії "Прогрестех-Україна" зараз є контракт із Boeing. "Ми працюємо з усіма цивільними напрямками цієї компанії. Працюємо з технологіями літаків, підтримкою виробництва, розробкою нових літаків і вирішенням проблем міцності. До речі, щоб працювати в "Прогрестех-Україна", слід бути англомовним", – сказав він.

"Крім того, Росія була дуже не зацікавлена в тому, щоб у нас з'явилася така сама компанія, тому що там – "Прогрестех-Росія". Там потужніший потенціал із фахівцями. Тому вкрай важливо, що "Прогрестех-Україна" – це те місце, де наші фахівці отримують унікальний досвід і навички", – додав Уруський.

Як повідомлялося, проект постанови про призначення Уруського віце-прем'єром-міністром із питань стратегічних галузей промисловості було зареєстровано в Раді 10 липня (проект постанови №3827).

Уруський, 1963 р.н., – доктор технічних наук, професор, автор і співавтор понад 50 наукових праць, лауреат Державної премії України в сфері науки і техніки (1996р). Академік Міжнародної академії аеронавтики. Обіймав керівні пости на підприємствах і об'єднаннях оборонної промисловості, авіатранспортної галузі, машинобудування. Керував підрозділами апарату Ради національної безпеки й оборони України, Секретаріату Кабінету Міністрів. Заснував низку компаній, що пропонують послуги підприємствам аерокосмічної галузі.

Із початку квітня 2020 року Уруський є директором інжинірингової компанії Прогрестех-Україна, яка надає інженерні сервіси, розробляє програмне забезпечення для провідних підприємств високотехнологічних секторів економіки. Основний партнер і замовник Прогрестех-Україна – компанія Boeing.

Спільно з найбільшими технічними університетами країни Прогрестех-Україна запустила комплекс програм дуального навчання з метою розвитку української інженерної школи, підготовки кваліфікованих інженерів для авіаіндустрії та інших галузей промисловості.

Прогрестехгруп (Progresstechgroup) – міжнародний холдинг зі штаб-квартирою в Х'юстоні (штат Техас, США). Керує низкою інжинірингових центрів у країнах Європи та Північної Америки, має 12 офісів у всьому світі.

В Україні групу, крім Прогрестех-Україна, також представляють компанії Тукана Інжиніринг Україна, Аеро ДС і Соірі Inc.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ