13:29 13.07.2020

"Євросолідарність" вимагає створення ТСК ВР із розслідування фальсифікації справ проти Порошенка

1 хв читати

 "Європейська солідарність" вимагає створення тимчасової слідчої комісії парламенту з розслідування фактів втручання Офісу президента та генерального прокурора в роботу Державного бюро розслідувань і фальсифікації справ проти лідера політсили, п'ятого президента України Петра Порошенка, заявила співголова фракції Ірина Геращенко.

"Якщо олігархічні канали не помічають "українського Вотергейту", який розв’язався минулого тижня, це не означає, що його немає, коли є прямі свідчення керівництва силових структур і спеціальних органів про пряме втручання в їхню роботу і вказівки Банкової, зокрема (президента України Володимира - ІФ-У) Зеленського, щодо політичних репресій проти опозиції", - заявила Геращенко під час Погоджувальної ради парламенту в понеділок.

"Європейська солідарність" вимагає створення тимчасової слідчої комісії з фальсифікації справ щодо Порошенка і тиску на ДБР та інші силові структури", - заявила співголова фракції.

Вона також нагадала, що сьогодні судять підозрюваних у вбивстві журналіста Павла Шеремета Яну Дугарь, Андрія Антоненка та Юлію Кузьменко, які понад шість місяців перебувають у слідчих ізоляторах.

"Справа розвалюється на очах, прокурори туди не з'являються, але Зеленський вже визнав їх винними, тому людей тримають під вартою. Ми вимагаємо, щоб усе це стало предметом розслідування ТСК", - зазначила Геращенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА