12:44 27.07.2020

Рада НБУ на позачерговому засіданні 29 липня розгляне кадрові питання

3 хв читати
Рада НБУ на позачерговому засіданні 29 липня розгляне кадрові питання

Рада Національного банку України (НБУ) на позачерговому засіданні 29 липня розгляне кадрові питання, повідомив член ради НБУ Віталій Шапран агентству "Інтерфакс-Україна" в понеділок.

При цьому він не уточнив, які саме питання розглядатимуть на засіданні.

Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" член Ради НБУ Віктор Козюк, за його інформацією, Рада розгляне ситуацію, що склалася з відновленням судом на посаді екс-заступника глави НБУ Бориса Приходька, який на сьогодні є народним депутатом.

При цьому Козюк додав, що не має конкретної інформації щодо того, чи розглядатимуть кадрові питання на засіданні Ради 29 липня щодо будь-кого з діючих членів правління центробанку.

"Дотепер навіть у мене як у члена Ради інформації просто немає - ні подачі на звільнення, ні подачі про претендента. Але я можу сказати інше: за принципом минулого разу, це все було зроблено в останній момент, буквально перед засіданням", - зазначив він.

Прес-служба НБУ утрималася від коментаря у відповідь на запит агентства "Інтерфакс-Україна".

Як повідомлялося, на минулому позачерговому засіданні 22 липня Рада НБУ вирішила призначити на посаду заступника глави НБУ екс-заступника міністра фінансів Юрія Гелетія, кандидатуру якого подав новий глава центробанку Кирило Шевченко.

Крім того, Рада НБУ звільнила заступника глави НБУ Олега Чурія у зв'язку із закінченням терміну повноважень.

Як повідомлялося раніше, директора казначейства Ощадбанку Приходька було призначено першим заступником глави Нацбанку в грудні 2012 року за декілька днів до відходу глави НБУ Сергія Арбузова на посаду першого віце-прем'єра. У березні 2014 року Приходька було переведено на посаду заступника глави НБУ. У жовтні того самого року його звільнили з НБУ в рамках люстрації, однак він оскаржував це рішення в суді.

Наприкінці липня 2014 року Приходька затримали: Генпрокуратура обвинувачувала його в тому, що в лютому 2014 року за попередньою змовою з групою осіб під керівництвом Сергія Курченка (бізнесмен, голова наглядової ради і власник "СЄПЕК", оголошений Генпрокуратурою в міжнародний розшук 23 квітня 2014 року - ІФ) він брав участь у заволодінні майном ПАТ "Аграрний фонд" на суму понад 2 млрд грн під час операцій з облігаціями внутрішньої державної позики.

У грудні 2014 року Приходька було звільнено з-під арешту, а в липні 2015 року Генпрокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо нього та екс-голови правління ПАТ "Аграрний фонд" Олександра Кірюкова, проте в жовтні 2016 року суд відправив цей акт на доопрацювання.

Затримка з оголошенням Приходька обраним депутатом була пов'язана з тим, що за попередніми результатами він посідав друге місце, однак після анулювання судом результатів на трьох ділянках вийшов на перше.

У результаті 21 серпня 2019 року Центральна виборча комісія опублікувала в газетах "Голос України" та "Урядовий кур'єр" оголошення, що Приходька було обрано народним депутатом в одномандатному виборчому окрузі №210.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА