12:04 28.07.2020

Польща, Литва та Україна створили "Люблінський трикутник" - Кулеба

2 хв читати
Польща, Литва та Україна створили "Люблінський трикутник" - Кулеба

Польща, Литва та Україна заснували формат "Люблінський трикутник", який стане важливим елементом зміцнення центральної Європи та України як повноправного члена європейської та євроатлантичної родини народів, повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Сьогодні ми створюємо "Люблінський трикутник". Це формат, який стане важливим елементом розвитку і зміцнення центральної Європи, а також зміцнення України як повноправного члена європейської та євроатлантичної родини народів", - сказав він під час спільної прес-конференції глав МЗС України, Польщі та Литви в Любліні у вівторок.

За словами Кулеби, "Люблінський трикутник" зосередиться на поглибленні взаємодії між трьома країнами.

"Але ми також бачимо велику перспективу в тому, щоб "Люблінський трикутник" став інструментом ангажування тих країн, які потребують більш тісних контактів із Заходом, загальноєвропейськими структурами. І ми з колегами допомагатимемо нашим сусідам, нашим друзям більш активно взаємодіяти у цій сфері", - пояснив міністр.

Окрім того, він запевнив, що співпраця України, Польщі, Литви тільки розширюватиметься й не обмежуватиметься лише питаннями оборони.

"Ми говоритимемо про економіку, торгівлю, інвестиції, інфраструктуру, туризм - про все те, що здатне ще тісніше об'єднати наші країни, зробити центральну Європу ще сильнішою, зробити Європу загалом ще сильнішою в тій великій боротьбі, яка розгортається у світі", - зазначив глава МЗС України.

Кулеба подякував Польщі та Литві за те, що вони послідовно підтримують Україну на шляху членства до ЄС і НАТО, на шляху реформ.

"Це більше, ніж дружня підтримка. Це більше, ніж підтримка партнерів. Це справді сімейна підтримка", - наголосив він.

Він додав також, що "немає нічого більш природного в цій частині Європи, ніж союз трьох народів: поляків, литовців та українців".

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА