11:33 03.08.2020

За Кличка на виборах мера Києва готові проголосувати 41,7% тих, хто визначився, за Притулу - 11,6%, за Верещук - 9,4% - соцопитування "Рейтингу"

3 хв читати
За Кличка на виборах мера Києва готові проголосувати 41,7% тих, хто визначився, за Притулу - 11,6%, за Верещук - 9,4% - соцопитування "Рейтингу"

Нинішній мер Києва Віталій Кличко набрав би 41,7% голосів тих, хто визначився з вибором і голосуватиме на виборах міського голови столиці, підтримка Кличка з серпня 2019 року зросла вдвічі, свідчать результати опитування, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг" 26-27 липня 2020 року.

Згідно з результатами дослідження, в рейтингу кандидатів на виборах мера Києва лідирує Кличко, за якого віддали б свої голоси 41,7% тих, хто визначився з вибором і має намір узяти участь у голосуванні. Телеведучого Сергія Притулу підтримали б 11,6% опитаних, нардепа від партії "Слуга народу" Ірину Верещук - 9,4%, підприємця і телеведучого Андрія Пальчевського - 9,0%, нардепа від "Європейської солідарності" Олексія Гончаренка - 5,4%, екс-голову КМДА Олександра Попова ("ОПЗЖ") - 4,5%, співголову фракції "Опозиційна платформа - За життя" Вадима Рабіновича - 3,5%, екс-мера Києва Олександра Омельченка (партія "Єдність") - 3,3%, екс-нардепа Андрія Іллєнка ("Свобода") - 2,6%, представника ВО "Батьківщина" Віталія Нестора - 2,1%. Не визначилися близько 8,5% опитаних.

Зазначається, що з серпня минулого року електоральна підтримка мера Кличка зросла майже удвічі.

Так, моделювання другого туру виборів мерів продемонструвало, що за умови виходу до нього Кличка й інших потенційних кандидатів нинішній мер здобув би перемогу. В парі з Верещук із результатом - 64% проти 22%, в парі з Гончаренком - 68% проти 13%, з Пальчевським - 67% проти 20%, з Притулою - 63% проти 21%. Водночас від 13% до 20% киян іще не визначилися з вибором або не хочуть брати участь у голосуванні в зазначених комбінаціях другого туру виборів мерів.

Загалом 37% опитаних чудово або добре оцінюють роботу Кличка на посаді мера Києва, 39% поставили задовільні оцінки, 22% - погані. Роботу президента Володимира Зеленського на "добре" й "відмінно" оцінили 24%, на "задовільно" - 27%, погано - 48% опитаних киян.

Також 54% вважають, що ситуація в Києві за час перебування Кличка на посаді мера покращилася. 30% не побачили жодних змін, 15% вважають, що вона погіршилася. 33% киян чудово або добре оцінили роботу Кличка в подоланні кризи коронавірусу, 38% - задовільно, 25% - погано. Роботу Зеленського в цій сфері на "добре" й "відмінно" оцінили 26%, на "задовільно" - 34%, погано - 37% опитаних киян.

Загалом 62% опитаних, оцінюючи своє ставлення до епідемії коронавірусу, зазначили, що більше бояться економічних наслідків цієї кризи для своєї сім'ї, ніж можливості захворіти. 29% опитаних більше бояться захворювання, ніж економічних наслідків.

Під час дослідження методом CATI (computer-assisted telephone interviews - телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера) було опитано 2000 жителів Києва віком від 18 років і старше. Вибірка репрезентативна за віком, статтю. Похибка репрезентативності дослідження не перевищує 2,2%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА