14:39 05.08.2020

Зеленський у телефонній розмові з Лукашенком висловив сподівання, що затриманих у Білорусі учасників воєнних дій на Донбасі передадуть Україні

2 хв читати
Зеленський у телефонній розмові з Лукашенком висловив сподівання, що затриманих у Білорусі учасників воєнних дій на Донбасі передадуть Україні

Президент України Володимир Зеленський детально обговорив із президентом Білорусі Олександр Лукашенком питання, пов'язані з затриманням на території Білорусі наприкінці липня групи осіб, яка належить до приватної військової компанії Вагнера, повідомляється на офіційному сайті глави Української держави в середу.

Під час телефонної розмови Зеленський висловив переконання, що причетним до дій незаконних формувань на Донбасі не вдасться уникнути справедливого покарання. "Сподіваюся, що всі підозрювані в терористичній діяльності на території України будуть нам передані для притягнення до кримінальної відповідальності згідно з чинними міжнародно-правовими документами", - сказав він.

Глави держав наголосили на важливості подальшої ефективної взаємодії компетентних органів України та Білорусі, зокрема в контексті передання Україні осіб, підозрюваних у терористичній діяльності на території нашої держави.

Крім того, сторони приділили увагу питанням підготовки до Третього форуму регіонів України та Білорусі восени поточного року.

Зеленський висловив особисту вдячність Лукашенку за надану в липні гуманітарну допомогу населенню західних регіонів України, постраждалих від паводків. "Цей жест справжньої дружби Білорусі вкотре наголошує на цінності партнерства між нашими країнами", - зазначив глава держави.

Також президенти обговорили ситуацію з поширенням і подоланням наслідків коронавірусної інфекції COVID-19 на території обох держав.

Як повідомлялося, співробітники правоохоронних органів Білорусі затримали 29 серпня вночі під Мінськом 32 бойовиків іноземної приватної військової компанії "Вагнер", ще одну людину було затримано на півдні країни.

30 липня Служба безпеки України заявила, що ініціюватиме питання екстрадиції затриманих у Білорусі бойовиків. 31 липня МЗС Білорусі передало Україні список затриманих і звернулося з проханням передати зазначений документ компетентним органам України.

Офіс генпрокурора повідомив, що 28 особам, з яких дев'ятеро громадян України, оголошено про підозру за фактом участі в терористичній організації (ст.258-3 КК України). Як пояснили агентству в Офісі генпрокурора, Україна проситиме про видачу 28 затриманих, яким висунуто підозри.

"Отже, українська сторона висловила намір вимагати видачі цих осіб Україні для притягнення до кримінальної відповідальності за злочини, пов'язані з незаконною участю в збройному конфлікті на Донбасі", - додали в Офісі генпрокурора.

30 липня прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що Росія не визнає затриманих у Білорусі громадянами України. На прохання прокоментувати, якою буде реакція російської сторони в разі можливої екстрадиції затриманих в Україну, оскільки половина обвинувачуваних є громадянами цієї країни, Пєсков сказав: "Ми не визнаємо українського громадянства. Вони громадяни Росії".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА