Політика

Зеленський нагадав, що Кабмін у 2013 році передав будівлі на вулиці Лаврській у безоплатне користування Києво-Печерській лаврі УПЦ (МП)

Президент України Володимир Зеленський нагадав, що розпорядженням Кабінету Міністрів України від 11 липня 2013 року будівлі та споруди на вул. Лаврській, 11 і на вул. Лаврській, 15 у Києві, згідно з визначеним переліком, були передані у безоплатне користування Свято-Успенській Києво-Печерській лаврі (чоловічий монастир) Української православної церкви (Московського патріархату).

Так глава держави відповів 6 серпня на електронну петицію із закликом "залишити Києво-Печерську лавру у користуванні Української православної церкви" та відхилити петицію про розірвання відповідного договору та передачу Лаври у використання Православної церкви України (ПЦУ).

Зеленський зазначив, що Кабінет Міністрів конституційно визнаний тим органом, на який покладено здійснення управління об'єктами державної власності відповідно до закону. Відповідні повноваження уряду України закріплено також у законі "Про Кабінет Міністрів України".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ