19:30 14.08.2020

Лукашенко заявив, що проти Білорусі почалася агресія

2 хв читати
Лукашенко заявив, що проти Білорусі почалася агресія

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що проти республіки почалася агресія, а акції протесту організовуються з-за кордону і в них беруть участь люди з "пристойним кримінальним минулим".

"Сьогодні вже понаїхали сюди з Польщі, Голландії, України, з цієї "Відкритої Росії", Навального і так далі, і таке інше. Вже агресія почалася проти країни", - заявив Лукашенко на нараді з членами Ради безпеки в п'ятницю. Його цитує держагентство БелТА.

Разом із тим він вважає, що в Білорусі "катастрофа якась або аж надто перенапружена ситуація, але проблем вистачає і питань вистачає, які необхідно вирішувати".

"Ми сьогодні вже абсолютно чітко бачимо, що відбувається. Бачимо сьогодні дійових осіб. Як ми й говорили, заводаторами цього і організаторами є люди з-за кордону. У перших лавах йдуть люди з кримінальним минулим, притому пристойним кримінальним минулим. Ну і наші - де діти, де не зовсім вже діти", - додав глава держави.

"Скажіть, а як військовій людині діяти? Мені що робити в цій ситуації? Ви хочете, щоб я сидів і чекав, поки Мінськ вгору перевернуть? Так ми потім не стабілізуємо обстановку. Тому треба зупинитися, брати голову в руки і заспокоїтися. І дати нам навести порядок, розібратися з тими, хто приїхав сюди", - наголосив Лукашенко.

Президентські вибори в країні пройшли 9 серпня. Відповідно до затверджених підсумків виборів, за Лукашенка проголосували 80,1% виборців, за його головного опонента Світлану Тихановську- 10,12%.

За даними ЦВК, Андрій Дмитрієв набрав 1,21% голосів, Анна Канопацька - 1,68%, Сергій Черечень - 1,14%. Проти всіх проголосували 4,59% виборців. Загальна явка склала 84,28%.

З 9 серпня в Білорусі тривають масові протести. За офіційною інформацією, одна людина загинула, сотні постраждали. Затримано близько 7 тис. людей. З четверга мирні протести почалися на білоруських промислових підприємствах.

Дії керівництва країни та силових структур викликали різку критику з боку офіційних осіб в ЄС і США, які не виключають введення санкцій щодо республіки.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА