13:28 23.09.2020

Україна хоче отримати від ЄС чітко сформульовану перспективу членства - Зеленський

2 хв читати
Україна хоче отримати від ЄС чітко сформульовану перспективу членства - Зеленський

Президент України Володимир Зеленський зазначає, що Україна прагне отримати від Європейського Союзу чітку, ясно сформульовану перспективу членства, а для українців важливо, що ЄС визнає і підтримує їхні відповідні прагнення.

"Євросоюз - наш ключовий партнер у питаннях відновлення суверенітету й територіальної цілісності та підтримки реформ. З моменту укладення Угоди про асоціацію ЄС став головним торговельним партнером України, частка якого становить уже понад 40% нашої зовнішньої торгівлі. З початку безвізового режиму в 2017 році українці здійснили 50 млн подорожей до країн Євросоюзу. Однак Україна хоче повної інтеграції в ЄС. Ми - європейська країна і можемо багато чого дати Європі, працюючи спільно. Від ситуації в Україні залежить чимало на Європейському континенті, тому було б логічно, якби Україна стала повноправним членом Європейського Союзу", - сказав він в інтерв'ю словацькому виданню Hospodárske noviny.

Президент України зазначив, що, наприклад, свого часу Словаччина успішно подолала виклики на шляху європейської та євроатлантичної інтеграції, маючи потужний стимул - чітко сформульовану перспективу членства в ЄС і НАТО. "Україна не має такого стимулу. Незважаючи на це, ми обрали курс і рухаємося вперед, усвідомлюючи, що необхідні реформи - в інтересах нашого народу і держави", - наголосив він.

Зеленський зазначив, що наразі триває робота над тим, щоб максимально використовувати потенціал Угоди про асоціацію для подальшого поглиблення інтеграції між Україною та ЄС, а також адаптувати торговельну частину угоди до сучасних економічних реалій. Це буде однією з важливих тем саміту Україна-ЄС 1 жовтня у Брюсселі.

На його думку, реформована і сильна Україна здатна суттєво зміцнити ЄС, який шукає нове місце і належну роль у світі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Столтенберг ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА