Політика

Зеленський розповів послам країн G7 і ЄС про ситуацію навколо антикорупційних органів, НБУ і про підготовку до проведення місцевих виборів

У Миколаєві президент України Володимир Зеленський зустрівся з послами країн "Великої сімки" (G7) і Європейського Союзу, акредитованими в Україні.

"Підтримка з боку ваших держав та ЄС є для України ключовою. Тому хочу постійно підтримувати цей діалог, щоб почути вас та поділитися своїм баченням політичного життя та стратегії подальших перетворень у країні", - цитує Зеленського його прес-служба в середу ввечері.

Президент поінформував учасників зустрічі про стан і перспективи реалізації ключових реформ, ситуації навколо антикорупційних органів, НБУ, про підготовку до проведення місцевих виборів. Глава держави запевнив у незмінності курсу країни.

"Європейський вибір є незмінним для нашої держави. Саме він формує порядок денний політичних і економічних перетворень в Україні", - констатував він.

Щодо економічних перспектив країни Зеленський акцентував, що влада прагне закласти основу для стійкого динамічного розвитку України, створення робочих місць, модернізації інфраструктури, відновлення промислово-виробничої бази, залучення інвестицій.

"Зараз зусилля уряду і Верховної Ради спрямовані на підтримку економіки в період кризи, залучення інвестицій і модернізацію тих галузей промисловості, в яких Україна зберігає потенціал. Ми зацікавлені в іноземних інвестиціях і працюємо над створенням комфортних умов для роботи інвесторів. Мій пріоритет - системне поліпшення інвестиційного клімату", - наголосив Зеленський.

Він також зазначив, що стоїть на позиції збереження незалежності Національного банку України і приділяє увагу продовженню реформування банківського сектора.

Не менш важливою президент назвав і незалежність антикорупційних органів. Він запевнив, що його позиція - всі процедури відбору членів конкурсних комісій та конкурси на посади керівників антикорупційних органів, зокрема таких як САП і НАБУ, повинні проходити відповідно до встановленої законом процедури, прозоро і під громадським контролем.

"Як гарант Конституції готовий всіляко захищати і забезпечувати незалежність і прозорість роботи САП, НАБУ, ВАКС. Водночас вимагатиму забезпечення права українських громадян бачити дієву роботу цих органів", - сказав Зеленський.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ