Політика

Зеленський днями внесе до ВР законопроект про податкову амністію - голова профільного комітету

 Голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев (фракція "Слуга народу") очікує внесення до Верховної Ради найближчими днями президентського законопроекту про податкову амністію.

"Цілі зрозумілі. Завдання визначено. Текст узгоджено", - написав голова комітету у Facebook у ніч на п'ятницю.

За його словами, в амністії декілька завдань: дати можливість людям вийти з тіні перед упровадженням автоматичного обміну податковою інформацією, залучити гроші в економіку і в бюджет, хоча остання мета не основна.

"Якщо говорити про обсяг грошей у тіні в заощадженнях громадян, звісно, ніхто не знає точної суми. За нашими розрахунками десь 50 млрд (доларів). Якщо вдасться вивести хоча б 10, це буде перемогою, моя думка", - додав Гетманцев.

Президент України Володимир Зеленський у травні повідомив, що очікує введення амністії капіталів у 2020 році, анонсувавши швидку реєстрацію у ВР відповідних законодавчих ініціатив.

"Амністію впровадимо цьогоріч – маємо це зробити, ми домовлялися й обіцяли людям. Правда, наразі були пропозиції про відсоток - 5% і на гроші, і на нерухомість... Я думаю, сьогодні складна ситуація в країні, потрібно думати про ці відсотки. Якщо є якась нерухомість або інші об'єкти у людини, потрібно послабляти цей відсоток", - сказав тоді глава держави. "Можливо, нерухомість можна амністувати під менший відсоток або навіть під нуль", - додав він.

Міністр фінансів Сергій Марченко два тижні тому повідомив, що розроблений Мінфіном законопроект про одноразове декларування та податкову амністію було скеровано в Офіс президента.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ