Політика

Єрмак вважає, що в Україні має бути менше бар'єрів для жінок у політиці

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак вважає, що в Україні має бути менше бар'єрів і стереотипів стосовно жінок у політиці.

На своїй сторінці у Facebook у п'ятницю він згадав, як 22 вересня перед Верховною Радою України розмістили інсталяцію - "лабіринт для жінок", яка показує, яким важким є шлях жінок у політику.

"На жаль, через щільний графік мені не вдалося пройти лабіринт, тому підтримаю цю круту ініціативу бодай постом. Інсталяція - частина кампанії "Йдеш до політики не одна". Вона має орієнтувати українців на підтримку жінок, які балотуватимуться на місцевих виборах і мотивуватимуть інших іти до політики та змінювати країну", - зазначив Єрмак.

Він зазначив, що, за статистикою, жінок в Україні більше, ніж чоловіків, але водночас в українській політиці жінок менше, ніж чоловіків.

"Це якась неправильна пропорція. Що менше стереотипів та інших бар’єрів буде на шляху жінок у політику, то швидше Україна наблизиться до європейського ціннісного вектора. А це те, чого ми всі прагнемо", - наголосив Єрмак.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ