Політика

Спроби сформувати уряд Лівану провалилися

Мустафа Адіб, якому майже місяць тому було доручено сформувати новий уряд Лівану, в суботу оголосив про відмову від продовження цієї роботи, повідомляють арабські ЗМІ.

За його словами, таке рішення він прийняв з огляду на нездатність знайти вихід із політичної безвиході, що утворилася під час формування нового кабінету.

Адіб уже провів зустріч із президентом країни Мішелем Ауном. Він попросив у глави держави вибачення за те, що не зміг сформувати уряд, і побажав успіхів тому, хто прийде йому на зміну.

10 серпня про вихід уряду у відставку оголосив колишній прем'єр-міністр Лівану Хасан Діаб. Це сталося на тлі протестів у Бейруті, під час яких звучали заклики до уряду піти у відставку, оскільки, на думку учасників акцій, саме влада несе відповідальність за вибухи, що сталися на початку серпня в порту Бейрута.

Серія потужних вибухів пролунала 4 серпня в портовій зоні Бейрута. Загинуло понад 170 людей, ще 6 тис. осіб отримали травми. Вибуховою хвилею була зруйнована велика кількість будівель, пошкоджена будівля міжнародного аеропорту.

Влада Лівану заявила, що причиною потужних вибухів у портовій зоні Бейрута стали 2750 тонн аміачної селітри, що зберігалася на складі, конфіскованої митними службами шість років тому.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ