Політика

Аваков виступає за виключення Фокіна з переговорного процесу щодо Донбасу після його заяв

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков різко розкритикував заяви першого заступника глави української делегації в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на сході України (ТКГ) Вітольда Фокіна про відсутність підтверджень війни РФ проти України на Донбасі.

"Фокін, на війні, якої, як ви говорите, немає, загинули тисячі наших солдатів і цивільних. Скажете це сім'ям загиблих від російських "Градів" під Савур-могилою і Іловайськом!? ... Слова Фокіна за останні тижні завдають колосального збитку для країни і приносять біль і гнів у серця українців", - написав Аваков на своїй сторінці в Facebook у вівторок.

Він також зазначив, що "їх там немає" - це слова президента РФ Володимира Путіна, а не представника України.

Глава МВС України також виступив за виключення Фокіна з переговорного процесу з Донбасу. "Негайно гнати, як мінімум знову на пенсію", - написав Аваков.

Як повідомлялося, Фокін на засіданні парламентського комітету з питань державної влади у вівторок сказав: "Стосовно війни. Я не політик. Зробити якесь визначення цього я не можу, оскільки жодного підтвердження, що там ведеться війна Росії проти України, я не бачив". За його словами, проти збройних сил України на Донбасі діють "бойовики і найманці з майже 30 країн світу".

Відповідаючи на запитання членів комітету, Фокін повідомив, що за останні шість років він не був у зоні бойових дій на Донбасі.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ