Політика

Зеленський підписав закон про продовження до 21 квітня 2021 року мораторію на стягнення майна громадян за валютними іпотечними кредитами

Президент України Володимир Зеленський підписав закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо мораторію на стягнення майна громадян України, наданого як забезпечення кредитів в іноземній валюті" №895-ІХ, який Верховна Рада ухвалила 16 вересня, повідомляє прес-служба глави держави.

Закон продовжує до 21 квітня 2021 року дію мораторію на стягнення зазначеного майна громадян України і встановлює заборону на примусове стягнення майна, якщо воно використовується як місце постійного проживання позичальника або є об'єктом незавершеного житлового будівництва.

Крім того, документ встановлює заборону на примусове стягнення іншого майна за договорами іпотеки з осіб, які мають зобов'язання за кредитами, наданими їм в іноземній валюті, і заборону кредитним установам відступати на користь іншої особи свої права вимоги до позичальника.

Закон сприятиме захисту майнових прав громадян з огляду на погіршення їхнього фінансового становища через спалах коронавірусної хвороби та запровадження у зв’язку з цим обмежувальних заходів. Документ надасть підтримку громадянам України, які мають невиконані зобов'язання за кредитними договорами в іноземній валюті.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ