Політика

Туреччина не визнавала і не визнає анексії Криму

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган знову заявив, що Туреччина не визнавала і не визнає анексії Криму Російською Федерацією.

"Ми сприймаємо Україну як ключову країну в плані безпеки та стабільності нашого регіону. І в рамках цього ми завжди підтримуємо, підтримували та будемо підтримувати суверенітет і територіальну цілісність України, включно з Кримом. Туреччина не визнавала і не визнає анексії Криму", - сказав він на брифінгу з президентом України Володимиром Зеленським після їхньої зустрічі в п'ятницю в Стамбулі.

Ердоган заявив, що Туреччина і далі буде разом із державними інституціями України підтримувати кримських татар.

"Зараз триває робота з реалізації проектів будівництва житла для наших братів кримських татар і будівництва в Києві мечеті", - зазначив він.

Як повідомлялося, 3 лютого під час візиту в Києві та зустрічі із Зеленським Ердоган заявив, що Туреччина підтримує територіальну цілісність України включно з Кримом.

"Ще раз хочу наголосити, що Туреччина не підтримує незаконної анексії Криму. Туреччина підтримує територіальну цілісність України включно з Кримом", - наголосив він тоді на брифінгу.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ