Політика

У "Слузі народу" вважають обґрунтованим перерахування досягнень у посланні президента

Голова комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики, член фракції "Слуга народу" Микита Потураєв не бачить нічого поганого в тому, що частину свого послання до парламенту про внутрішнє і зовнішнє становище України президент Володимир Зеленський присвятив досягненням його команди за півтора року каденції.

"Те, що досить багато часу було приділено підбиттю підсумків його перебування на посаді глави держави – це... обґрунтовано і зрозуміло, оскільки минулого року він через об'єктивні причини до ВР не звертався, адже тільки нещодавно був обраний, і, звісно, для того, щоб, зокрема, чітко розуміти, куди ми рухаємося і які наші стартові умови, які ресурси ми маємо в розпорядженні. Необхідно було підбити певні підсумки, з чим ми закінчили цей непростий період і з чим ми йдемо далі", - сказав Потураєв у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" після завершення пленарного засідання Верховної Ради.

Він також позитивно оцінив блок послання про міжнародну політику. "Вимагати від найвищого військово-політичного керівництва держави в тій ситуації, в якій ми перебуваємо сьогодні, більшого було б просто або необґрунтованим оптимізмом, або свідомою маніпуляцією. Я вважаю, що відповіді - і базові, і рамково-фундаментальні, які чітко задають перспективу, - були всі надані", - сказав Потураєв.

За його словами, ті питання, які могли виникнути в його колег щодо внутрішньополітичного та внутрішньоекономічного блоку виступу президента, здебільшого будуть зняті після того, як народні депутати ознайомляться з аналітичними матеріалами, які незабаром будуть доступні на сайті Офісу президента.

"У ситуації глобальної невизначеності, нестабільності чекати, що президент прямо за цифрами й за поличками розкладе короткострокові, середньострокові та довгострокові кроки й показники, було б, знову-таки, або наївно, або вимагало б від нього маніпуляцій, тому що жодна країна світу сьогодні не може упевнено прогнозувати своє власне майбутнє і майбутнє в контексті глобального світу, який перебуває в стані турбулентності, причому не лише СOVID-турбулентності, а й тих турбулентних політичних процесів, які наразі проходять демократії та розвинені країни", - заявив депутат.

За словами Потураєва, над розробкою анонсованої Зеленським стратегії розвитку України до 2030 року повинні працювати всі, щоб вона стала не декларативним документом, а покроковим планом для країни на найближчі 10 років.

Загалом він оцінив послання Зеленського позитивно. "Загалом враження позитивне: від енергетики, від упевненості, від реалістичного оптимізму, який, на мій погляд, він, може, не безпосередньо, але демонстрував: що він вірить у країну, в народ України й досяжність тих цілей, які він поставив, і реалізовуваність того позитивного сценарію майбутнього, про який він говорить", - сказав Потураєв.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ