14:08 21.10.2020

Генсек НАТО врахує думку України та Грузії у своїй доповіді про майбутнє альянсу на період до 2030 року

2 хв читати
Генсек НАТО врахує думку України та Грузії у своїй доповіді про майбутнє альянсу на період до 2030 року

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтеберг запевняє, що в його доповіді про майбутнє альянсу до 2030 буде відображено інтереси країн-партнерів, зокрема України та Грузії.

Про це він сказав у середу в Брюсселі під час віртуальної прес-конференції, яка відбулася напередодні засідання міністрів оборони альянсу, відповідаючи на запитання агентства "Інтерфакс-Україна". Засідання глав оборонних відомств країн-членів НАТО відбудеться 22-23 жовтня у форматі телеконференції з огляду на пандемію коронавірусу.

"Пізніше цього року буде доповідь експертів. Спираючись на цю доповідь, як і на консультації та пропозиції союзників, обговорення міністрів закордонних справ, яке відбудеться в грудні, я винесу на обговорення мої пропозиції для глав держав та урядів. Частиною цього процесу, як роботи експертної групи, так і моїх консультацій, які відбудуться до обговорення цих пропозицій (лідерами НАТО), будуть консультації з партнерами, включно з Грузією та Україною", - запевнив генсек НАТО.

Столтенберг наголосив, що для НАТО "партнерство має велике значення".

"Грузія та Україна - партнери, яких ми високо цінуємо. Вони важливі для НАТО з багатьох причин: вони беруть участь у місіях та операціях НАТО, а також мають стратегічну важливість у регіоні Чорного моря, яка зросла. Тому тісно працювати з ними, обговорювати та слухати таких партнерів, як Україна чи Грузія, - важлива частина всього процесу переосмислення НАТО-2030.

Відповідаючи на запитання про те, де і коли відбудеться саміт лідерів НАТО у 2021 році, генсек альянсу констатував, що станом на сьогодні рішення ще не ухвалено.

"Це буде вирішено свого часу з тим, щоб ми змогли все добре спланувати", - додав Столтенберг.

Як відомо, на саміті в Лондоні в грудні 2019 року лідери альянсу дали доручення генсеку здійснити переосмислення організації з тим, щоб зробити альянс сильнішим політично та у військовому плані, так званий процес НАТО-2030. З цією метою Столтенберг також створив групу експертів, яка має підготувати свої рекомендації до грудневої зустрічі міністрів закордонних справ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА