09:22 29.12.2020

У "Слузі народу" назвали головні досягнення Ради у 2020 році

3 хв читати
У "Слузі народу" назвали головні досягнення Ради у 2020 році

Відкриття ринку землі, легалізація грального бізнесу, ухвалення законів про деривативи та про внутрішній водний транспорт, а також завершення першого етапу реформи децентралізації можна вважати історичними досягненнями Верховної Ради в 2020 році, сказав у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія.

"Якщо проаналізувати наші власні очікування і реалізацію, то виконали ми нашу програму приблизно на 70%. Досягнення, які можна вважати історичними, - це насамперед відкриття ринку землі, чого протягом 30 років не могла зробити жодна політична сила, це також ухвалення закону про внутрішній водний транспорт, оскільки у нас це питання не було врегульоване, то річка в Україні була завантажена лише на 5%, коли у сусідніх країнах - це 30-35%, а взагалі у всьому світі судноплавні річки - це достатньо великий транспортний вузол, через який проходить величезна кількість вантажів, що зберігає, зокрема, і дороги, оскільки це найдешевший вид транспорту", - зазначив депутат.

Серед важливих рішень парламенту в році, що минає, за словами Арахамії, - і ухвалення закону про деривативи. Політик наголосив, що "десять років не могли в Україні ухвалити цього закону, який мало зрозумілий простому громадянину, але наслідки його прийняття ми побачимо вже в 2021 році".

Водночас він звернув увагу і на закон про легалізацію грального бізнесу в Україні.

"Він у тіньовому вигляді існував взагалі без будь-яких платежів і стимулював корупцію, нарешті виходить із тіні і люди починають купувати ліцензії", - зауважив Арахамія.

Парламентарій також акцентував і на завершенні першого етапу реформи децентралізації. Так, у "Слузі народу" переконані, що передбачене нею укрупнення районів дасть змогу державі заощадити майже 10 млрд грн, які підуть до ОТГ, на громади, тобто "не на утримання чиновників, а на конкретні проекти, які вони зможуть реалізовувати для громадян".

Окрім того, Арахамія зупинився і на "провалах" у роботі Верховної Ради в 2020 році.

"Не встигли з реформою СБУ, не встигли створити Бюро економічної безпеки замість фіскальної служби, не встигли ухвалити в другому читанні закон про референдум, не встигли провести амністію капіталів. З великих реформ це, мабуть, все: у програмі вони вже практично на виході, там 95% готовності, але через коронавірус довелося відкласти", - сказав він.

При цьому голова фракції вважає, що в січні 2021-го парламент приступить до реалізації намічених планів.

"Думаю, що за перший квартал ми спробуємо це наздогнати. І сподіваюся, що програму на наступний рік навіть перевиконаємо, щоб наздогнати "хвіст" 2020-го", - додав Арахамія.

Раніше в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" Арахамія спрогнозував, що Рада зможе в лютому ухвалити у другому читанні та в цілому законопроект №3613 про народовладдя через референдум.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА