Політика

Правоохоронці розслідують інформацію про неперсональне голосування під час призначення Шкарлета главою Міносвіти - "Голос"

Офіс генпрокурора України за заявою партії "Голос" відкрив кримінальну справу про кнопкодавство під час голосування за міністра освіти і науки Сергія Шкарлета, повідомила прес-служба політсили.

"Це кримінальне правопорушення, передбачене статтею 364-2 Кримінального кодексу України. Розслідування злочину доручили провести Державному бюро розслідувань. Передані Офісу генпрокурора матеріали свідчать про те, що картка депутата від "ОПЗЖ" Григорія Суркіса проголосувала "за", хоча його не було в залі Верховної Ради", - наголошується у повідомленні.

Заяву до Офісу генпрокурора подала народний депутат, заступник голови партії "Голос" Інна Совсун. Вона наголошує, що голосування має бути персональним, як і політична відповідальність. При цьому парламентарій наполягає, що депутатів-порушників потрібно покарати відповідно до закону.

Як повідомлялося, 17 грудня Верховна Рада призначила Сергія Шкарлета міністром освіти і науки України.

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков доручив регламентному комітету вивчити ситуацію під час голосування за призначення міністра освіти Сергія Шкарлета.

У коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" заступник голови фракції "Голос" Ярослав Железняк повідомив, що фракція має намір подавати до суду у зв'язку з фактом неперсонального голосування за призначення Сергія Шкарлета на посаду міністра освіти і науки.

"Європейська солідарність" також вимагає від регламентного комітету Верховної Ради розглянути питання про незаконне призначення Сергія Шкарлета міністром освіти і науки України.

Стаття 364-2 Кримінального кодексу України передбачає, що умисне вчинення народним депутатом на пленарному засіданні Верховної Ради голосування замість іншого народного депутата України (неперсональне голосування) карається штрафом від трьох тисяч до п'яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (51000-85000 грн).

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ