Політика

Порошенко про арешт Навального: Москва давно перейшла всі "червоні лінії"

Арешт російського опозиціонера Олексія Навального з подачі влади Росії - черговий небезпечний виклик для всього демократичного світу, заявив п'ятий президент України, лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко.

"Москва давно перейшла всі "червоні лінії", за що й отримала і продовжує отримувати виправдане покарання. Свобода слова та зібрань, права людини, свобода діяльності опозиції для Кремля - реальна загроза стійкості режиму. У ці дні солідарного засудження чергового злочину російської влади переконаний, що без відповіді він не залишиться", - написав Порошенко на своїй сторінці у Facebook у понеділок.

За словами українського політика, якщо влада РФ продовжує не чути законних закликів, "маємо йому допомогти додатковими санкційними обмеженнями, починаючи з позбавлення права голосу в ПАРЄ".

Лідер "Євросолідарності" зазначив, що незважаючи на діаметрально протилежні підходи щодо питання Криму, він приєднується до вимог світової спільноти про повагу до демократичних цінностей і негайне звільнення Навального, "як і сотень політв‘язнів і заручників Кремля, в тому числі українських громадян".

"Зустрічати його повернення на батьківщину нормальна влада мала б не загрозою тюрми, а перспективою проведення всеохоплюючого і достовірного розслідування спроби його отруєння. Однак це точно не про кремлівський режим, який в черговий раз розписується у власній слабкості і лицемірстві", - резюмував Порошенко.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ