09:37 12.02.2021

Нардеп Поляк відкрив рахунок підозрюваних у "кнопкодавстві" депутатів ВР

2 хв читати
Нардеп Поляк відкрив рахунок підозрюваних у "кнопкодавстві" депутатів ВР

Народному депутату України вперше в історії українського парламентаризму повідомили про підозру в неперсональному голосуванні, повідомила генеральний прокурор України Ірина Венедіктова, при цьому не називаючи прізвища та партійної приналежності зазначеного в повідомленні парламентарія.

"За моїм дорученням прокурори повідомили про підозру народному депутатові України за фактами здійснення на пленарному засіданні Верховної Ради України голосувань замість іншого народного депутата. Це перший у нашій практиці випадок притягнення до відповідальності за ст. 364-2 Кримінального кодексу України", - написала Венедіктова на своїй сторінці у Facebook у п'ятницю вранці.

Водночас, як стало відомо агентству "Інтерфакс-Україна", йдеться про народного депутата з групи "Довіра" Владіслава Поляка, безпартійного, обраного до парламенту у мажоритарному окрузі №73 у Закарпатській області.

"Нардеп під час розгляду поправок до законопроекту щодо обігу земель сільськогосподарського призначення неодноразово здійснював неособисте голосування з використанням персональної картки колеги", - написала Венедіктова.

За її словами, нардепа викликали до Офісу генпрокурора на 11 лютого для вручення повідомлення про підозру, однак він не з'явився і про причини неявки не повідомив. Письмове повідомлення про підозру спрямовано до Апарату Верховної Ради, за місцем проживання парламентарія, на його електронну пошту й інші відомі стороні обвинувачення засоби зв'язку.

"Кримінальна відповідальність за "кнопкодавство" - важливий запобіжник, яким треба активно користуватися. Закони повинні прийматися без порушення закону. Викриття та реальне притягнення до відповідальності парламентарів має сприяти викоріненню цього ганебного явища та підвищенню довіри до правоохоронної системи та законодавчого органу", - наголосила генеральний прокурор.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА