21:51 24.02.2021

Зеленський обговорив з Дудою Nord Stream 2 і ініціативу Польщі про передачу Україні 1,2 млн доз вакцини

2 хв читати
Зеленський обговорив з Дудою Nord Stream 2 і ініціативу Польщі про передачу Україні 1,2 млн доз вакцини

Президент України Володимир Зеленський у розмові з лідером Польщі Анджеєм Дудою обговорили спільну позицію щодо будівництва "Північного потоку 2", а також польську ініціативу про виділення Україні 1,2 млн доз вакцини Astra Zeneca.

"У нас з Анджеєм Дудою чітка і незмінна позиція щодо NordStream2. Його не можна допустити. NS2 - пастка для всієї Європи. Вдячні Джо Байдену за санкції. Подальше їх посилення - енергетична безпека Європи", - написав Зеленський у своєму Телеграм каналі в середу ввечері.

Як повідомляє прес-служба президента України, лідери країн скоординували кроки щодо подальшої протидії проекту "Північний потік - 2", і домовилися максимально залучати до цього міжнародну спільноту.

Зеленський наголосив, що "цей проект ("Північний потік - 2"- ІФ), по суті, - пастка для всієї Європи. Його не можна допустити. Подальше посилення санкцій проти цього проекту - гарантія енергетичної безпеки Європи".

Також співрозмовники обговорили заходи, що здійснюються в Україні і Польщі в контексті боротьби з пандемією коронавірусу.

Зеленський подякував Дуді за ініціативу передати Україні 1,2 млн доз вакцини AstraZeneca, яку Польща планує отримати в рамках спільних закупівель ЄС. "Дякую за ініціативу передати 1,2 млн доз вакцини AstraZeneca", - написав Зеленський у Тwitter.

Глава Української держави наголосив, що цей крок є потужним сигналом солідарності з Україною, і висловив надію, що наша держава зможе отримати цю вакцину вже в березні, після підготовки і укладення відповідних контрактів.

Крім того сторони обговорили низку інфраструктурних проектів поблизу кордону між Україною і Польщею. Зокрема, обговорювалися будівництво і ремонт доріг і модернізація пунктів пропуску.

Глава Української держави запросив президента Польщі відвідати Україну і особисто взяти участь в урочистих заходах з нагоди 30-річчя незалежності України і в Саміті "Кримської платформи". Дуда запевнив, що "зробить усе можливе, щоб відвідати святкування річниці української незалежності".

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до Синельникового

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА