Політика

До Ради можуть пройти сім партій - соцопитування

Сім політичних партій - "Слуга народу", "Європейська солідарність", "Опозиційна платформа - За життя", "Батьківщина", "Сила і честь", "Українська стратегія Гройсмана" і Радикальна партія подолали б 5-відсотковий прохідний бар'єр, якби вибори до Верховної Ради відбулися найближчим часом, свідчать результати дослідження, проведеного соціологічною групою "Рейстінг" 2-3 березня 2021 року.

У парламентському рейтингу лідирує партія "Слуга народу", за яку проголосували б 19,5% із тих, хто визначився зі своїм вибором і має намір на них проголосувати. За "Євросолідарність" проголосували б 14,7% тих, що визначилися, за "ОПЗЖ" - 14,3%, за "Батьківщину" - 12,3%, за партії "Сила і честь" та "Українська стратегія Гройсмана" - по 5,3%, за Радикальну партію - 5,0%.

Водночас інші політичні сили, згідно з результатами дослідження, не подолали б прохідного бар'єру. Зокрема, за партію Євгенія Мураєва "Наші" готові проголосувати 4% респондентів, що визначилися з вибором і готові у них брати участь, за партію "Голос" і за Партію Шарія - по 3,1%, за партію "За майбутнє" - 3%, за "Свободу" - 2,8%, за партію "УДАР" - 2,7%, за "Народний фронт" - 1,9%.

Загалом під час дослідження було опитано 2 500 респондентів методом CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing - телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера) віком від 18 років і старше у всіх областях, окрім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю й типом поселення. Респондентів відбирали на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Похибка репрезентативності дослідження з довірчою ймовірністю 0,95: не більше ніж 2,0%.

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ