20:50 24.03.2021

Публікація у російських ЗМІ підтверджує, що підготовлений Україною та західними партнерами мирний план реалізації "Мінська" перебуває в РФ

1 хв читати
Публікація у російських ЗМІ підтверджує, що підготовлений Україною та західними партнерами мирний план реалізації "Мінська" перебуває в РФ

Голова Офісу президента України Андрій Єрмак зазначає, що публікація у російській газеті "Коммерсантъ", що розкриває положення доопрацьованого Україною німецько-французького проекту мирного врегулювання на Донбасі "Ключові кластери з реалізації Мінських угод", підтверджує факт наявності цього документа у російської сторони.

"Позитивний момент полягає в тому, що оприлюднений матеріал підтверджує мою попередню заяву, яку чомусь поставили під сумнів представники Росії. Я нагадаю, що говорив про те, що план мирного врегулювання, створений на базі німецько-французького проекту та доопрацьований українською стороною, лежить на столі у російської делегації", - розповів Єрмак в ексклюзивному бліц-інтерв'ю інформаційному агентству "Інтерфакс-Україна" у середу.

Він додав, що "наявність у Росії мирного плану надає їй можливість сприяти завершенню війни на Донбасі, повернути Україні її території та людей за умови політичної волі на те".

Єрмак також додав, що сам факт наявності такої публікації у російських ЗМІ, які розголошують деталі переговорного процесу між політичними радниками "нормандської четвірки", "порушує наявну етику внутрішніх домовленостей у рамках "нормандського формату".

24 березня російське видання "Коммерсантъ" оприлюднило матеріал, де розкривається суть підготовленого німецько-французького проекту "Ключові кластери з реалізації Мінських угод" із відповідними пропозиціями до проекту української та російської сторін щодо їхнього бачення врегулювання ситуації на Донбасі.


Повний текст бліц-інтерв'ю Єрмака буде розміщено на сайті інформаційного агентства "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА