Політика

Фракція "Слуга народу" в Київраді вітає зусилля правоохоронців, спрямовані на встановлення масштабних схем розкрадання бюджетних коштів до КМДА, - заява

Члени фракції політичної партії "Слуга народу" в Київській міській раді підтримують зусилля правоохоронних і фіскальних органів, спрямовані на встановлення можливих масштабних схем розкрадання бюджетних коштів, які були налагоджені "в майже всіх структурних підрозділах Київської міської держадміністрації".

Про це йдеться в офіційній заяві фракції, переданій агентству "Інтерфакс-Україна" в четвер.

"Фракція політичної партії "Слуга народу" в Київській міській раді вітає зусилля фіскальних і правоохоронних органів, спрямовані на встановлення можливих масштабних схем розкрадання бюджетних коштів, а звичайною мовою - грандіозного обкрадання кожного киянина, яке здійснювалося довго, системно та безсоромно за участю майже всіх структурних підрозділів виконавчого органу Київської міськради - КМДА", - йдеться в заяві.

У ній зазначається, що у відомостях, опублікованих прокуратурою, стверджується, що через дії "Київзеленбуду" місто зазнало збитків на суму 30 млн грн. Крім того, департамент земельних ресурсів КМДА звинувачується в недоотриманні 19,5 млн грн.

"Підприємцям просто дозволяли не платити оренду, але користуватися міським майном", - ідеться в заяві.

Зазначається, що Спецжитлофонд завдав місту збитків на 10,5 млн грн, Київміськрада - на 12 млн грн, а "Київавтодор" у змові з фіктивними підприємствами вкрав у міста 18 млн грн".

У заяві також повідомляється, що на будівництві Подільського моста кияни втратили 9 млн грн.

"Цинічне. Департамент соцполітики призвів до збитків в 13,5 млн грн у договорах про закупівлю медичних виробів. Мільйони гривень, яких бракує на будівництво шкіл і садків, на велоінфраструктуру, на зарплати працівникам метрополітену. Мільйони гривень, які за рахунок киян впали в кишеню дружніх КМДА підприємств. Ми наполягаємо на всебічному, повному, а головне - прозорому розслідуванні всіх епізодів і подій, що містять ознаки правопорушень і злочинів", - повідомляють депутати Київради від "Слуги народу".

Вони також наголошують на важливості встановлення усіх учасників, конкретних осіб, зокрема посадовців, і притягнення їх до відповідальності за скоєне.

"Наголошуємо, що в Києві корупція має бути викоренена, а її організатори повинні відбути справедливе покарання. Цьому не повинні завадити ніякі прізвища або статус. Очікування киян, наших виборців, саме такі, безкомпромісні до корупції. Ми рішуче заявляємо, що наша фракція надасть усю можливу допомогу та зробить усе від нас залежне для того, щоб зупинити та знищити корупцію в столиці України - Києві", - наголошується в заяві.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ