Політика

Москва не має наміру втручатися в ситуацію з Медведчуком в Україні - Пєсков

У Кремлі розраховують, що процес над опозиційним політиком Віктором Медведчуком в Україні не є спробою "зачистки політичного поля", заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.

"Ми дивимося, як розвиваються події в Україні. Звісно, ми в жодному разі не маємо наміру втручатися, але хочемо бути впевнені, що не йдеться про політичне полювання на відьом і "зачистку" політичного поля з метою звільнення від конкурентоспроможних політичних сил", - сказав Пєсков журналістам у п'ятницю.

Його запитали, ким є Медведчук для президента РФ Володимира Путіна. "Він для Путіна є одним з українських політиків, який, на відміну від багатьох інших, дотримується погляду про необхідність нормалізації взаємовигідних відносин між Росією і Україною", - сказав Пєсков.

У прес-секретаря уточнили, чи мають місце якісь особисті стосунки в цьому випадку. "Ви знаєте, що вони знають один одного. Вони неодноразово зустрічалися. Ви знаєте, що в цьому випадку Медведчук не на словах, а на ділі реалізовує цю свою позицію. Але при цьому, ще раз повторюю, він залишається українським політиком", - сказав Пєсков.

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ