21:02 10.06.2021

Порошенко розкритикував використання питання полонених у політичній боротьбі

2 хв читати
Порошенко розкритикував використання питання полонених у політичній боротьбі

П'ятий президент України (2014-2019 рр.), лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко розцінює використання теми заручників і полонених для політичних атак проти опонентів як перетин "червоних ліній", повідомляється на сайті партії "Європейська солідарність".

"Абсолютне скотство - використовувати питання заручників, полонених у політичній боротьбі. Але я готовий і до цього. Мене вже нічим не здивуєш", - сказав Порошенко в інтерв'ю журналісту Валерію Калнишу.

Він, зокрема, обурився "маніпуляціями" в програмі "Бігус" про звільнення майора Гречанова (позивний "Рахман"). "Я дуже активно боровся саме за "Рахмана". Це можуть підтвердити і члени моєї команди, і волонтери, і добровольці, які дуже опікувалися звільненням наших заручників. Я дякую кожному", - сказав Порошенко.

За словами політика, питання заручників було для нього принциповим від самого початку президентської каденції. "На першому етапі, зараз я вже можу це розкрити, для звільнення заручників і обміну полонених використовувалися сили СБУ. Зідзвонювалися, обмінювалися - і це робилося за лічені дні після потрапляння в полон. Потім російська армія видала наказ - обміни заборонити і сформувати "обмінний фонд", - розповів він.

Після цього, за словами Порошенка, питання звільнення заручників було перенесено на міжнародні переговорні майданчики. Він розповів про переговори з Папою Франциском, з керівництвом США і тоді віце-президентом Джозефом Байденом, колишнім президентом Ізраїлю Шимоном Пересом. "Я звертався до Єврокомісії, до Європарламенту. Я звертався до президента Туреччини Ердогана", - розповів політик.

За його словами, те, що питанням звільнення заручників мав займатися народний депутат фракції "Опозиційна платформа - За життя" Віктор Медведчук, запропонували учасники "нормандського формату", що підтверджують стенограми засідань, і такі пропозиції прозвучали, зокрема, від президента РФ Володимира Путіна. "І я на це погодився. Тому що я готовий, я хочу повторити, хоч з "чортом лисим" говорити, для того щоб повернути людей додому. І ми повернули за перші півтора року моєї каденції, за даними СБУ, 2 тис. 947 людей, за даними гуманітарних представників за перші два роки - 3 тис. 278", - сказав лідер "Європейської солідарності".

"Я пишаюся тим, що ми витягнули майже 3300 українців. І мені дуже сумно, що з квітня 2020 року - вже понад рік - в Україну не повернувся жоден заручник. Більше того, ви на сьогодні не почуєте, що про політв'язнів, заручників влада турбується, опікується їхніми долями. Це скотство так ставитися до людей, нічого не робити і намагатися висмикнути, щоб у такий спосіб намагатися дискредитувати і сіяти "зраду". Я думаю, що ви перейшли "червону лінію". Так не можна робити", - резюмував Порошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Китай схвалює ідею мирної конференції для врегулювання "української кризи" за участю Росії та України - Сі Цзіньпін

Поділ допомоги Україні та Ізраїлю свідчить про те, що "це чиста політика і питання виборів" - Зеленський

Дуда: Зернова проблема - питання політичне, його має вирішити Брюссель

НАТО засуджує атаку Ірану на Ізраїль і закликає до стримування

Генсек ООН закликав до стриманості та деескалації на Близькому Сході після удару по Ізраїлю

Президент Ізраїлю назвав повітряну атаку Ірану "оголошенням війни"

ЄС підтвердив прихильність деескалації на Близькому Сході

Порошенко передав FPV-дрони "Пегас" та ремонтну майстерню бійцям штурмового батальйону "Да Вінчі"

Порошенко везе на східний фронт чергові 2 тисячі дронів

Зеленський: Червень - це час, коли буде правильно фактично розпочати переговори про вступ України до Євросоюзу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА