20:41 22.09.2021

Разумков не має наміру подавати у відставку

2 хв читати
Разумков не має наміру подавати у відставку

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков не має наміру подавати у відставку, але водночас готовий до того, що народні депутати можуть ініціювати процедуру заміни спікера парламенту.

"Якщо ми говоримо про те, чи піду я у відставку, - я не збираюся подавати у відставку. Якщо ми говоримо про те, чи може ухвалити відповідне рішення Верховна Рада України, - так, може. Для цього потрібно 226 голосів, є окрема процедура : збір 150 підписів, далі - підготовка, звіт та голосування в стінах парламенту. Я до цього готовий, і говорив про це давно: якщо буде бажання народних депутатів замінити голову Верховної Ради, це їхнє право", - заявив він в інтерв'ю телеканалу "Прямий" у середу.

На уточнювальне запитання, чи виконуватиме він свої обов'язки як звичайний народний депутат у разі звільнення з посади голови українського парламенту, Разумков відповів: "Працюватиму не лише в залі Верховної Ради".

Він наголосив, що у нього немає світоглядних розбіжностей із колегами, зокрема із партії "Слуга народу". Спікер нагадав, що вважає за необхідне вести боротьбу з олігархатом цивілізованим чином, щоб "це відбувалося в рамках закону та регламенту".

Коментуючи заяву першого заступника фракції "Слуга народу" Олександра Корнієнка про нібито некомандну гру з боку спікера, Разумков сказав, що хотів би почути конкретику.

Він також пояснив, що не завжди голосує на засіданнях Ради національної безпеки і оборони України (РНБО), оскільки вважає, що "санкції не можуть впроваджуватися стосовно наших громадян: якщо вони винні, у нас достатньо законодавчих механізмів, щоб притягнути їх до відповідальності".

"Щодо кожного питання я можу свою позицію пояснити. Чи захочуть це пояснення почути - це вже інше питання. Я не можу бути в цьому впевнений. А якщо провести професійну дискусію, то гадаю, мою роботу складно назвати некомандною за останні три роки, починаючи з 2018-го", - зазначив Разумков.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА