14:18 15.06.2021

До ВР точно проходять "Слуга народу", "ОПЗЖ", "ЄС", "Батьківщина" - опитування

2 хв читати

Київ. 15 червня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Чотири політичні партії можуть точно подолати 5-відсотковий прохідний бар'єр на виборах до Верховної Ради, якби голосування відбувалося найближчої неділі, свідчать результати опитування "Динаміка соціально-політичних настроїв та оцінок населення України", проведеного з 26 травня до 8 червня, які було презентовано в прес-центрі "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

Так, згідно з даними опитування, до ВР точно проходять партії "Слуга народу" з підтримкою 23,3% голосів виборців (серед тих, хто зібрався йти на вибори), "Опозиційна платформа - За життя" - 15,9% голосів, "Європейська солідарність" - 15,3% та Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" - 11,1%.

Водночас високі шанси подолати прохідний бар'єр є у партії "Сила і честь" Ігоря Смешка - за неї готові проголосувати 4,9% потенційних виборців, тобто її рейтинг перебуває в межах статистичної похибки.

У цих самих межах перебуває і рейтинг партій "Українська стратегія Гройсмана" і "Радикальна партія Олега Ляшка" (4,5% і 4,2% голосів виборців відповідно). Решта політичних сил, згідно з даними дослідження, точно не проходять до Верховної Ради, набираючи не більше ніж 2,8% голосів.

Ще 3,1% потенційних виборців заявили про намір зіпсувати бюлетень.

Уточнюється, що серед усіх респондентів, яких було опитано під час соціологічного дослідження, про своє бажання взяти участь у виборах висловили 70,4% громадян, водночас 36,2% респондентів безумовно підуть голосувати, а 34,2% можливо візьмуть участь у виборах.

Опитування громадської думки проводилося з 26 травня до 8 червня 2021 року Центром "Соціальний моніторинг" методом особистого інтерв'ю за місцем проживання респондента у всіх регіонах України (за винятком тимчасово непідконтрольної території). Загалом було опитано 3 004 респонденти. Похибка вибірки не перевищує 1,9%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Аграрна цифрова революція: машини зі штучним інтелектом на українських полях - з точністю до рослини

"Український інститут майбутнього" пропонує нову ліберальну податкову реформу "4 по 10"

ВР пропонують замінити кримінальну відповідальність на адміністративну за зберігання зброї для самозахисту та її виготовлення без ліцензії - Устінова

"Авто-Регіон" у 2024 р. має намір збільшити частку турецьких Temsa на ринку автобусів України до 10% за рахунок шкільних

Лікарі та фармацевти вимагають активізувати боротьбу з нелегітимною рекламою фейкових ліків із використанням провідних медичних брендів

Виробники біометану закликають Раду невідкладно прийняти закон про відкриття його експорту

Частка позичальників мікрокредитів до зарплати після вторгнення РФ зросла з 42% до 67% - дослідження

Зовнішню політику української влади підтримують 70% громадян - соцопитування

Країни Балтії, Велика Британія, Німеччина, Канада та США лідирують у рейтингу позитивного ставлення до них українців, РФ очолює антирейтинг

В Україні 84% підтримують вступ до ЄС, 77% позитивно ставляться до НАТО - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА