Пресконференції

Протистояння між президентом України та ВР свідчить про формування антипрезидентського альянсу - думка

Київ. 24 травня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Політична ситуація в Україні з протистоянням між президентом і парламентом свідчить про конституційну кризу та формування антипрезидентського альянсу, вважає директор соціологічної служби "Український барометр" Віктор Небоженко.

"Верховна Рада провалила пропозицію президента (щодо зміни виборчого законодавства - ІФ), і це означає, що між президентом і Верховною Радою немає механізму гарантії виконання (домовленостей - ІФ). Це те саме, що ви збираєтеся заміж, а потім виявляється, що немає ніякої гарантії змусити чоловіка або жінку це зробити, а говорити і готуватися можна нескінченно довго", - сказав Небоженко на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в п'ятницю.

Він наголосив, що нинішня ситуація має негативні наслідки і "називається конституційною кризою". "І це дуже погано", - зазначив він.

"Ясно, що формується антипрезидентська опозиція, антипрезидентський альянс", - вважає політолог.

Як повідомлялося, 22 травня народні депутати відмовилися включити до порядку денного позачергового засідання Верховної Ради два законопроекти про внесення змін до закону про вибори народних депутатів: президентський (№10319) та альтернативний (№10319-1), а також законопроект "Про внесення змін до закону України "Про публічні закупівлі" щодо здійснення закупівель під час виборчого процесу" (№10317).

Позачергові парламентські вибори призначено на 21 липня.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ