17:20 15.07.2019

У "Голосі" пропонують садити в тюрму на 13-15 років за "сепаратні переговори" з представниками країни-агресора

2 хв читати

Київ. 15 липня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Партія "Голос" виступила з ініціативою ввести кримінальну відповідальність за сепаратні переговори з представниками країни-агресора після переговорів лідера партії "Опозиційна платформа - За життя" Юрія Бойка з прем'єр-міністром РФ Дмитром Медведєвим про постачання газу.

"Ми ініціюємо проект про криміналізацію сепаратних переговорів із представниками держави-агресора... Ми вважаємо, що проведення таких переговорів особами, не уповноваженими органами державної влади, має бути кримінальним злочином. Сепаратні переговори потрібно прирівняти до державної зради", - повідомив лідер партії "Голос" Святослав Вакарчук на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в понеділок.

За його словами, законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо заборони сепаратних переговорів із представниками держави-агресора передбачає внесення змін до ст. 111 Кримінального кодексу (державна зрада).

У "Голосі" пропонують ввести покарання за такі переговори у вигляді позбавлення волі на термін 13-15 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до п’яти років.

Як зазначив Вакарчук, запобігання та протидія сепаратним переговорам входитиме до обов'язків Служби безпеки України.

Крім того, за його словами, в ініціативі містяться зміни до законодавства, які уповноважать Національну рада з питань телерадіомовлення анулювати ліцензії телерадіоорганізацій за поширення інформації, яка посягає на територіальну цілісність і суверенітет України або виправдовує агресію проти України або окупацію її території.

Лідер "Голосу" нагадав, що на минулому тижні з'явилася інформація про переговори Бойка і голови політради партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктора Медведчука з прем'єром РФ Медведєвим.

"Запитання: хто їх уповноважив це робити?" - обурився Вакарчук.

При цьому він зазначив, що ці переговори є передвиборчою технологією, мета якої - отримати якомога більше голосів на парламентських виборах за рахунок національної безпеки України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

Із зовнішніх процесів на Україну найгірше впливають проблеми у відносинах із Польщею, ситуація у США та політика уряду Угорщини - соцопитування

ТОВ "ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

Україні необхідні стандарти з переробки будівельних відходів руйнувань - президент ВСВБ

Споживання цементу в Україні 2023 року зросло на 17% - асоціація "Укрцемент"

Мережа лабораторій "Ескулаб" виконує свої зобов'язання, але конфлікт між власниками зриває плани розвитку компанії

Бізнес міг би на зиму побудувати 500-1000 МВт розподіленої генерації в разі створення умов для цього - голова БАУ

Частка імпортних будівельних матеріалів на українському ринку зросла до 23% - експерт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА