Пресконференції

Більше ніж половина українців називає війну Радянського Союзу проти нацистської Німеччини "Великою Вітчизняною війною" - опитування

Київ. 5 травня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Більше ніж половина українців (60,6%) називає війну Радянського Союзу проти нацистської Німеччини "Великою Вітчизняною війною", свідчать результати опитування населення України, проведеного Українською соціологічною групою з 27 квітня до 2 травня 2021 року.

За даними дослідження, презентованого на прес-конференції онлайн в агентстві "Інтерфакс-Україна" в середу, значно менша кількість опитаних вважає війну 1941-1945 років частиною (епізодом) Другої світової війни (35,4% респондентів).

Водночас 65,7% опитаних дотримуються точки зору, що під час війни українці звільняли свою землю, воювали за власні інтереси, а 21,3% респондентів вважають, що у складі радянських військ українці були змушені воювати за чужі інтереси.

Українська соціологічна група провела опитування в усіх областях України, за винятком АР Крим (у Донецькій і Луганській областях опитування проводилося на підконтрольній території). Загалом опитано 1220 респондентів віком від 18 років і старше.

Метод проведення опитування - індивідуальне інтерв'ю (face-to-face) за місцем проживання респондента (вдома). Статистична похибка не перевищує 3,0%.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ