Пресконференції

Понад половина українців вважають, що з нагоди завершення війни 1941-1945 років слід відзначати День Перемоги 9 травня - опитування

Київ. 5 травня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Понад 50% українців вважають, що з нагоди завершення війни 1941-1945 років слід відзначати День Перемоги 9 травня, свідчать результати опитування населення України, проведеного "Українською соціологічною групою" з 27 квітня до 2 травня 2021 року і презентованого на онлайн прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в середу.

Згідно з дослідженням, 52,3% опитаних вважають, що з нагоди завершення війни слід відзначати День Перемоги 9 травня і 16,2% за краще святкувати День пам'яті та примирення 8 травня. Водночас 30,1% респондентів вважають, що слід відзначати обидва свята.

Крім того, 73,4% респондентів повідомили, що 9 травня особисто для них має велике значення. "Просто вихідним днем" й "офіційним святом" вважають 9 травня 18,3% опитаних. Також 6,5% українців не вважають цей день святом, а сприймають його як пережиток минулого.

Згідно з опитуванням, більшість українських громадян мають намір святкувати 9 травня цього року. Так, дві третини опитаних (63,4%) "однозначно будуть" або "скоріше будуть" відзначати свято День Перемоги.

"Українська соціологічна група" провела опитування в усіх областях України, за винятком АР Крим (в Донецькій і Луганській областях опитування проводилося на підконтрольній території). Загалом було опитано 1 220 респондентів віком від 18 років і старше.

Метод проведення опитування - індивідуальне інтерв'ю "віч-на-віч" за місцем проживання респондента (на дому). Статистична похибка не перевищує 3,0%.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ