09:54 16.04.2018

Якість газу на Львівщині на 18% перевищує вимоги держстандарту

2 хв читати

Природний газ, котрий споживають мешканці Львівщини відповідає усім вимогам держстандарту. Теплота згоряння в середньому становить 9000 ккал/м куб. Однак калорійність газу в різних районах області змінюється в залежності від джерела його надходження.

ПАТ "Львівгаз" щомісяця на своєму сайті оприлюднює інформацію про фізико-хімічні показники газу на 94 маршрутах його проходження. До мешканців Львівської області газ надходить із декількох джерел: вітчизняної газовидобувної компанії "Укргазвидобування" та із магістральних газопроводів "Укртрансгазу". Калорійність газу цих компаній відрізняється, але відповідає діючому стандарту.

В березні поточного року, теплота згоряння палива коливалась від 8813 до 9200 ккал/м куб. Газ із найвищим показником калорійності отримали мешканці Самбірського району, а із найменшим – Миколаївського району.

"Газ найвищої калорійності на Львівщині, переважно, надходить із магістралей "Укртрансгазу". В той час, коли менш калорійний - із магістральних газопроводів добувних компаній. Відповідно до держстандарту споживачі повинні отримувати газ із теплотворною здатністю не менше 7600 ккал/м куб. Чисельні дослідження показують, що увесь газ в області цим вимогам відповідає і навіть перевищує їх", - зазначив Директор технічний ПАТ "Львівгаз" Павло Сербан.

У випадку, якщо клієнти компанії мають питання щодо якості газу, ПАТ "Львівгаз" радить перевірити технічний стан газового обладнання, провести його профілактичне обслуговування або ремонт.

"Під час транспортування газу в мережах відбувається лише пониження тиску до необхідних параметрів. Тому впливати на фізико-хімічний склад газу в герметичній системі газових мереж та додавати до нього якісь речовини неможливо. Адже будь-яке втручання в роботу системи може призвести до аварії" , - додав Павло Сербан.

Як зазначають фахівці "Львівгазу", поява червоних язиків на полум’ї свідчить про неповне згорання газу. Щоб запобігти  цьому рекомендується регулярно проводити техогляд газового обладнання та забезпечувати обмін повітря у помешканні.

Інфомаційна довідка:

ПАТ "Львівгаз" - компанія, яка займається розподілом природного газу через розподільчі газопроводи на території Львівської області. Це найстаріше вітчизняне підприємство у своїй галузі, а також одне з найбільших за рівнем газифікації. Щороку компанія транспортує приблизно 1,5 мільярдів кубометрів природного газу до споживачів Львівщини. Природний газ потрапляє до споживачів Львівщини через розподільчі мережі ПАТ "Львівгаз". Загальна довжина розподільних газопроводів в області становить 24 712,284 км, з яких розподільні 16 638,736 км, та газопроводи-вводи 8 073,548 км. Регулювання тиску газу здійснюється за допомогою 4 267 газорегуляторних пунктів та 72 781 будинкових регуляторів.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Вирішення проблем трудоресурсного забезпечення в Україні: сучасна економічна модель, освіта та житлові умови

АЛЛО передаватиме з кожної онлайн-оплати 100 гривень на медичні інновації в Superhumans Center

Sense SuperApp увійшов у ТОП-5 цифрових банків для бізнесу в регіоні

Чому саме індукція: 5 переваг трендової плити

Найцікавіші, найкреативніші та найоригінальніші подарунки для твоєї коханої жінки

1,15 млрд грн клієнти Sense Bank вклали у військові облігації

"Відчувай! Проявляй! Рухайся далі!": який вектор обрав девелопер ТРК в Україні Arricano для ініціатив у новому сезоні?

Poligon Project представляє BEREZEN - виставку сучасного мистецтва у Київському просторі живої культури «Кудрявка»

5,2 мільйона гривень на розвиток жіночого підприємництва: стартує новий сезон візійного акселератора "Відважна 2. Масштабування та діджиталізація"

28 березня відбудеться захід ProfVentFasad

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА