19:46 16.04.2018

Ілля Кива: "На футбольному полі формується міцне і здорове покоління"

3 хв читати

15 квітня у Києві на стадіоні ім. Баннікова пройшов відбірковий турнір чемпіонату "Мільйон на стадіон". У фіналі чемпіонату буде розігруватися мільйон гривень на обладнання нового стадіону в місті команди-переможця.

Даний проект замислювався як стимул до виховання міцного і здорового покоління. Тому до змаганнь були допущені діти з багатодітних та малозабезпечених сімей, вимушених переселенців із зони проведення АТО і дітей, батьки яких загинули під час проведення АТО.

"Хлопчики повинні вміти перемагати й боротися. Це те, що робить з них чоловіків. Наше завдання, зробити з цих хлопців, справжніх чоловіків, захисників. Кожен такий день буде робити нас сильнішими. Це стосується й тих дітей, які з ранніх років встали на шлях правопорушень. Тому тут і представлена Ювенальна юстиція. Адже спорт — це частина виховного процесу. Ми повинні забрати дітей з вулиці і привчити їх до здорового способу життя. Виховати в них бажання бути міцними, сильними. Бути захисниками. Дуже важливо приділяти достатньо уваги спортивному вихованню, адже спорт дисциплінує", — зазначив Ілля Кива, Голова Соціалістичної партії України та Президент Всеукраїнської національної федерації дворового футболу.

Також він зазначив, що 23 серпня, в День національного прапора України, розпочнеться всеукраїнський турнір "Мільйон на стадіон". "Кожен, хто бажає, зможе взяти участь.Переможці отримають мільйон на будівництво стадіону в своєму місті", — зазначив І. Кива.

"У кожному дворі є команда, яка грає щодня і підтримує один одного. Але не в кожному дворі є таке поле. Ми — дорослі, представники влади, зобов'язані робити все необхідне для єднання, а об'єднує нас любов до спорту", — зазначив заступник міністра молоді та спорту України Микола Даневич.

Організатори турніру — Федерація футболу України, Всеукраїнська національна федерація дворового футболу, благодійний фонд "Розвиток футболу України". Захід відбувся за сприяння Міністерства молоді та спорту, Міністерства внутрішніх справ, Національної поліції.

У змаганнях брали участь команди молодих хлопців 2003-2006 років народження. Серед них команди Києва "Дарниця" і "Факел" та команди Київської області "Каскад" і "Юніор". Також в гості приїхала команда переможців першого відбіркового турніру з Полтави "Молодь", які воювали в дружньому турнірі з киянами.

Спортсмени всіх команд-учасниць були нагороджені пам'ятними дипломами, футболками, футбольними м'ячами. А переможцям вручили кубки та медалі.

Четверте місце зайняла команда "Юніор",

Третє місце — "Дарниця",

Друге місце — "Факел",

Перше місце — "Каскад".

"Я думаю, завдяки цим змаганням наша країна відкриє талант у футболі. У нас з Іллею вже є кілька хлопців у футболі, які завдяки таким змаганням пробилися і грають в юнацьких збірних країни", — сказав перший віце-президент Федерації футболу України Вадим Костюченко.

Всі витрати, пов'язані з організацією змагань з футболу, взяли на себе Федерація футболу України та Всеукраїнська національна федерація дворового футболу.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА