19:57 16.04.2018

Під час навчального візиту до Швейцарії члени вінницької делегації вивчали різні системи електронного голосування на виборах та електронні програми допомоги виборцям

2 хв читати

Від Вінниччини участь у навчальному візиті бере перший заступник голови ОДА Андрій Гижко. Українська делегація ознайомилась із громадською ініціативою яка впроваджується з 2003 року в стінах Бернського університету www.opendata.swis .

Ця електронна платформа зберігає інформацію про всіх кандидатів в депутати кантонального і федерального рівня, а саме головне - це відповіді на уніфікований перелік питань, які стосуються головних напрямків реформ : економіка, соціальна політика, медицина тощо. Кожен виборець може на цій електронній платформі надати свої відповіді і електронна система запропонує варіант з позицією якої партії збігаються погляди громадянина, відтак рекомендуватиме за яку саме партію варто проголосувати на найближчих виборах. Така громадська ініціатива сприяє прозорості політичних партій а також відповідальності за пропоновані реформи. 

Ще одним пунктом програми стажування стало відвідання міста Базель, де учасники програми ознайомились із системою електронного голосування на рівні кантону. Наразі ця послуга активно розвивається і в перспективі до 2020 року має перейти на стовідсоткове електронне голосування. Це дасть величезну економію бюджетних коштів, які витрачаються на проведення паперових виборів а також забезпечить оперативний і чесний підрахунок голосів. 

Також на рівні міста Базель делегація мала змогу ознайомитись із роботою центрів надання адміністративних послуг. В Швейцарії ЦНАПи зорієнтовані в переважній більшості на послуги для громадян, зокрема соціальні послуги, а також на видачу свідоцтв про народження, одруження, ID-карти громадянина тощо.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

70 тисяч літрів пального передала мережа ОККО для критичної інфраструктури Харківщини – перша віцепремʼєрка

Житловий комплекс компанії DIM "Новий Автограф" отримав поштову адресу

Від класики до стрітстайлу: різноманітність стилів у чоловічому одязі

Кримінальна відповідальність за незаконний обіг наркотиків: поговоримо чесно й без хайпу

Десантники з 80-ї ОДШБр отримали комплекс розвідки та знищення вартістю 50 млн грн від ОККО та "Повернись живим"

ЖК "Воздвиженка" звернулось до Президента та РНБО з приводу ризиків для інституту управління заарештованим майном через дії АРМА

Як перемогти в енергетичній війні з Росією

Катування на окупованих територіях України: The Reckoning Project подав позов в Аргентині

Інтернет магазин пружин – підбір пружин за розмірами, каталог пружин з розмірами, продаж пружин

25 квітня в Києві відбудеться форум "Надлюди" від Forbes Ukraine

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА