13:37 18.04.2018

Газові компанії Дніпропетровщини планують збільшення інвестицій у модернізацію газових мереж

2 хв читати

Протягом 2012-2017 років газорозподільні компанії Дніпропетровської області інвестували у модернізацію систем газопостачання близько 196 млн. грн., що перевищує обсяг фінансування 2006-2011 років майже у чотири рази.  

За період з 2012-2017 років спеціалістами газових компаній регіону замінено 68 км газопроводів, реконструйовано понад 822 ГРП/ШРП та будинкових регуляторів тиску, встановлено 574 системи телеметрії у ГРП та ШРП, 9079 засобів дистанційної передачі показань лічильників газу та 1844 засоби електрохімзахисту газопроводів.

Одним з найбільших інвестиційних проектів стала реконструкція двох газорозподільних пунктів з обсягом споживання понад 0,5 млрд. кубометрів газу на рік кожен. Збудовані ще в 50-х роках минулого століття, вони були вперше реконструйовані в 2015 році з використанням сучасного італійського газорегулюючого обладнання.

Протягом останніх років у своїй роботі газовики використовують сучасні матеріали та обладнання, новітні методи та технології. "У 2013 році вперше у світовій практиці фахівцями "Дніпрогазу" було виконано реновацію застарілого підземного газопроводу високого тиску діаметром 500 мм, протяжністю 1200 м в центральній частині міста. Роботи виконувалися безтраншейним методом, з укладанням полімерно-кевларового рукава всередині існуючої ділянки газопроводу", - коментує технічний директор компанії Юрій Безпрозваний.

Застосування поліетиленових газопроводів дозволяє вдвічі збільшити термін експлуатації мереж, виключити витрати на антикорозійний захист та відновлення ізоляційного покриття, а використання регуляторів імпортного виробництва дає змогу підвищити надійність та зменшити витрати на їх експлуатацію.

Впродовж 2006-2011 років робота газових компаній регіону була спрямована на підтримання газових мереж без їх модернізації та поліпшення експлуатаційних показників. З 2012 року компаніями була переглянута стратегія розвитку та модернізації ГРМ.

Газовики Дніпропетровщини розробили та подали на затвердження НКРЕКП Плани розвитку ГРМ протягом 2018-2027 років на загальну суму понад 1,5 млрд. грн. У разі перегляду тарифу у бік збільшення та його затвердження держрегулятором це підвищить рівень надійності газопроводів, дасть змогу утримувати їх у належному стані, надавати клієнтам якісні послуги та створювати нові сервіси.

ДОВІДКА:

Господарська діяльність з розподілу природного газу  на території Дніпропетровської області забезпечується регіональними газовими кампаніями ПАТ "Дніпропетровськгаз", ПАТ "Дніпрогаз" та ПАТ "Криворіжгаз". Система газопостачання регіону – це близько 32,3 тис. км розподільних газопроводів. Щорічно підприємства здійснюють розподіл близько 3,6 млрд. кубометрів газу для 890 тис. побутових споживачів, майже 7 тис. промислових підприємств та інших суб'єктів господарювання.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА