16:53 19.04.2018

За втручання в роботу лічильників буковинці сплатять майже 270 тисяч штрафу

2 хв читати

Протягом останніх 3 місяців на Буковині виявлено 46 випадків втручання споживачів в роботу лічильників газу. Такий спосіб «заощадити», обійдеться буковинцям майже в 270 тисяч гривень штрафу. В порівнянні із минулорічними показниками, кількість втручань в роботу приладів обліку зменшилася майже вдвічі.

Втручання в роботу лічильників залишаються найпоширенішим видом крадіжок газу, який складає 80% від виявлених порушень серед споживачів блакитного палива. В І кварталі 2018 року зафіксовано 46 таких випадків. Нарахована сума збитків, завданих внаслідок втручання споживачів в роботу газових лічильників, склала 268,6 тисяч гривень. В порівнянні з аналогічним періодом минулого року кількість порушень зменшилася на 46 %.

Споживачі блакитного палива вдаються й до небезпечніших махінацій, таких як врізки в газопроводи. Так, в січні поточного року, в одному із сіл Заставніського району Чернівецької області було виявлено врізку в систему газопостачання. За фактом чого відкрито кримінальне провадження за ознаками ст. 185 Кримінального Кодексу України, що передбачає штраф у сумі до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, виправними роботами або навіть позбавлення волі терміном до 3 років.

«Подібними діями споживачі газу не лише порушують закон, а й наражають на небезпеку себе та оточуючих. Оскільки  в місцях несанкціоновоного відбору природного газу ми часто виявляємо витоки, а це може стати причиною вибуху та призвести до фатальних наслідків. Натомість, радимо споживачам економити природний газ лише легальним шляхом: утеплювати приміщення, проводити вчасний ремонт газового обладнання або ж замінювати його на більш енергоощадне», - пояснив головний інженер ПАТ «Чернівцігаз» Сергій Козар.

У свою чергу повідомляємо, що розмір штрафних санкцій через несанкціоноване споживання газу визначається «Кодексом газорозподільних систем» та може коливатися від 20 до понад 200 тис. гривень.

Нагадуємо, що кожен мешканець Чернівецької області може конфіденційно сповістити працівників компанії про відомі йому випадки незаконного використання газу а наступними номерами телефонів: (0372) 54 90 06, (067) 372 37 88 або ж електронною поштою [email protected]. Всі отримані дані є анонімними та конфіденційними. Після перевірки і підтвердження – людину, яка надала інформацію очікує фінансова винагорода.

ДОВІДКА

Публічне акціонерне товариство «Чернівцігаз» єдина на території Чернівецької області компанія-ліцензіат з розподілу природного газу. ПАТ «Чернівцігаз» експлуатує 8 788 тис. км. газопроводів. У 2017 році підприємство протранспортувало близько 377,4 млн. м. куб. природного газу. Клієнтами компанії є понад 230 тисяч сімей Чернівецької області та більше 3 тисяч підприємств, установ і організацій. ПАТ «Чернівцігаз» є одним з найбільших роботодавців Чернівецької області. Штат компанії становить близько 1100 осіб. Підприємство входить до трійки найбільших платників податків регіону.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА