10:45 20.04.2018

ПАТ "Криворіжгаз" планує збільшення інвестицій в модернізацію газових мереж

2 хв читати

Всі кошти, які надходять в ПАТ "Криворіжгаз" як тарифна складова, направляються на виробничу діяльність і фінансування інвестиційних програм, які затверджує НКРЕКП. Протягом останніх 12 років компанія інвестувала в модернізацію систем газопостачання 41 млн. грн.

Починаючи з 2012 року, компанією була переглянута стратегія розвитку та модернізації ГРС. Після чого, за період з 2012-2017 років замінено, побудовано та реконструйовано більше 31 км газопроводів, 42 газорозподільних пункти, 33 відключаючих пристрої, 221 засіб електрохімзахисту газопроводів, 163 засоби дистанційної передачі показань лічильників газу, на загальну суму близько 38 млн. грн. Даний обсяг фінансування перевищує показники 2006 - 2011 рр. майже в 7 разів, коли модернізація і поліпшення експлуатаційних показників не проводились.

"У 2013 році для забезпечення сталого газопостачання в Центрально-міському районі міста ПАТ "Криворіжгаз" була застосована нова технологія: реновація непридатного до подальшої експлуатації підземного газопроводу середнього тиску діаметром 500 мм протяжністю 470 м, - каже Головний інженер ПАТ "Криворіжгаз" Марина Терентьєва. - Роботи виконувалися з відеосанацієй внутрішньої порожнини газопроводу і прокладкою поліетиленового газопроводу всередині ремонтованої ділянки газопроводу. Прокладка газопроводу в такий спосіб проводилася вперше в місті".

Протягом останніх років фахівцями компанії використовуються сучасні матеріали та обладнання, новітні методи і технології. наприклад, застосування поліетиленових газопроводів дозволяє в 2 рази збільшити термін експлуатації, виключити витрати на антикорозійний захист і відновлення ізоляційного покриття.

В даний час фахівці ПАТ "Криворіжгаз" продовжують працювати над підвищенням безпечного газопостачання Кривого Рогу та Криворізького району, але обсяг інвестицій, що затверджуються НКРЕКП, покриває лише витрати на невідкладні ремонти та підтримання газових мереж в робочому стані.

ПАТ "Криворіжгаз" розроблено та направлено на затвердження НКРЕКП План розвитку газорозподільних мереж на 2018 - 2027 рр. на загальну суму понад 275 млн. грн. У разі перегляду тарифу в бік збільшення і його затвердження регулятором це позитивно вплине на розвиток і відновлення газорозподільних мереж, а також якість газопостачання Кривого Рогу та Криворізького району.

Основною сферою діяльності ПАТ "Криворіжгаз" є розподіл природного газу. На сьогоднішній день рівень газифікації міста становить 98%. Природний газ отримують майже 300 000 сімей і 900 підприємств, установ і організацій. Найбільшими споживачами є підприємства гірничо-металургійного комплексу: АрселорМіттал Кривий Ріг, підприємства групи Метінвест, Євраз СУХА БАЛКА. ПАТ "Криворіжгаз" входить до реєстру великих платників податків у Дніпропетровській області та щорічно платить до бюджетів різних рівнів понад 65 млн. гривень.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА